Yağışlar barajı taşırdı peşine bir de salgın başladı! O şehirde felaketler bitmiyor

Yağışlar barajı taşırdı peşine bir de salgın başladı! O şehirde felaketler bitmiyor

Kuvvetli yağışlar nedeniyle baraj taşarken o şehirde sel altında kaldı. Barajın bulunduğu bölgede ise bir anda salgın hastalıklar boy gösterdi. Binlerce kişinin tehdit altında.Acil önlem alınması gerekiyor. İşte tüm detaylar…

Afrika ülkesi Gana'da etkisini gösteren kuvvetli yağışlar nedeniyle oluşan selde Akosombo Barajı’nda taşkın oldu. Oluşan selin ardından barajın bulunduğu bölgede sıtma ve tifo gibi salgın hastalıklar baş gösterdi. Yetkililer acil önlem alınması gerektiğini belirterek uyarılarda bulundu. İşte tüm detaylar…

SAĞANAK YAĞIŞLAR SALGIN HASTALIKLARI GETİRDİ

Gana'da etkisini gösteren sağanak yağışların ardından Akosombo Barajı taştı. Sel felaketinin ardından sıtma ve tifo gibi salgın hastalıklar görülürken ülkede binlerce kişiyi yerinden edecek salgın felaketinin ortaya çıktığı belirtildi. 3News'in Haberinde yer alan açıklamalar doğrultusunda barajın yer aldığı Volta Vilayetine bağlı Buipe bölgesinde tifo ve sıtma gibi vakalarda artış görüldüğü belirtildi. Sağlık kuruluşlarına gelen kişilerin %85'ine yakınında salgın hastalık olduğu tespit edildi.

akosombo-baraji-tasti.jpg

BİR AYDIR DEVAM EDİYOR

Volta Nehri Kurumu tarafından 14 Ekim 2023 tarihinde yapılan açıklama doğrultusunda Gana'da yaklaşık bir aydır devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle Akosombo Barajı'nın taşmasının bölgede sellere neden olduğunu aktarıldı.

salgin.jpg

Sel felaketi nedeniyle 26.000'den fazla kişinin yerinden olduğu açıklanırken baraj taşması nedeniyle Volta Havzası boyunca neredeyse tüm topluluğun durumdan etkilendiği bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN