Emlakçılar şaştı kaldı! Her ay yeniliyorlar! Konut alacaklara ise %20 indirim yapıyorlar

Emlakçılar şaştı kaldı! Her ay yeniliyorlar! Konut alacaklara ise %20 indirim yapıyorlar

Konut piyasasındaki durgunluk devam ederken taleplerin geçtiğimiz aylara göre %50 düşüş yaşadığı görülüyor. Emlakçılar her ay ilan yenilediklerini belirterek ortalama konut fiyatlarının 2,5 milyon TL'den başlayarak 4-5 milyon TL'ye kadar ulaştığını söyledi.

Son yıllarda baş gösteren konut krizi hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz aylara oranla satılık konutlardaki talep de %50 düşüş görülürken emlakçıların elindeki ilanların artmaya başladığı da belirtildi. Her ay aynı konut üzerinden ilan yenilemeye giden emlakçılar ortalama fiyatların 2,5 milyon TL ile 4-5 milyon TL arasında değişiklik gösterdiğini söyledi. Kiralık konutlarda son 2 ay içerisinde artış yaşandığı belirtilirken fiyatların da yukarı yönlü seyrinin devam ettiği vurgulandı.

VATANDAŞ KONUT ALMAKTAN VAZGEÇİYOR

Konut piyasasındaki durgunluk devam ederken emlakçı Şerafettin Başaran, satılık Konutları talebin son 2 ay içerisinde %50 düşüş yaşadığını söyledi. Konuta taleplerin yok denecek kadar az olduğunu ifade eden Başaran, daha önce satılık konut bulunamadığını şimdi ise konut olduğunu ancak alan kimsenin olmadığını vurguladı. Başaran, “Bu artış neredeyse yüzde 60’ları bulmuş durumda. Elimizde fazlasıyla konut var. İlanları her ay yeniliyoruz. Tabi satış gerçekleşmiyor. Sıfır dairelerin fiyatlarında gerileme olmuyor ama ikinci ellerde yüzde 20 gerileme var. Pazarlıklarda ise konut sahibi karşısındaki kişi ciddiyse ve paraya ihtiyacı var ise fiyatı yüzde 20 geriye çekiyor. Ortalama konut fiyatları ise 2,5 milyon TL’den başlayıp, 4-5 milyon TL’ye kadar devam ediyor” dedi.

konut-satisina.jpg

Kiralık dairelerde artış olduğunu ifade eden Başaran, unun en büyük nedeninin İstanbul'da yaşamanın zorlaşması olduğunu söyledi. Geçtiğimiz aylara oranla kıyaslama yapan Başaran, bölgede yer alan 40 kiralık dairenin şimdilerde 120'ye kadar ulaştığını belirtti. Şerafettin Başaran, konut artarken fiyatlarında yükseldiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN