Koç Holding Yapı Kredi'yi BAE'ye satıyor: 8 milyar dolarlık anlaşma

Koç Holding Yapı Kredi'yi BAE'ye satıyor: 8 milyar dolarlık anlaşma

Koç Holding Yapı Kredi'yi 8 milyar dolara BAE'ye satıyor. Anlaşmanın detayları ve tarihi henüz netlik kazanmış olmasa da, bu büyük ölçekli satın alma işleminin sektör üzerinde geniş yankı uyandırması bekleniyor. Koç Holding ve Yapı Kredi Bankası hisseleri tavan fiyata yükseldi.

Reuters, First Abu Dhabi Bank (FAB), Türk konglomeratı Koç Grubu'nun (KCHOL.IS) İstanbul merkezli banka Yapi Kredi'deki (YKBNK.IS) %61,2 hissesini yaklaşık 8 milyar dolara satın almak için görüşmelerine devam ediyor. Konuyla alakalı üç kaynak, anlaşmanın detaylarının birkaç ayın ardından netleşeceğini açıkladı. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen kaynaklar, görüşmenin gizli yapıldığını da belirtti.

First Abu Dhabi Bank, Orta Doğu'nun en büyük bankalarından biri. Koç Grubu uzun yıllardır sahip olduğu Yapi Kredi'deki hissesini satarak finansal yapısını güçlendirmeyi amaçlıyor.

Yapi Kredi'nin satışının, uluslararası yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisini artırması bekleniyor. Anlaşmanın detayları ve tarihi henüz netlik kazanmış olmasa da, bu büyük ölçekli satın alma işleminin sektör üzerinde geniş yankı uyandırması bekleniyor.

KOÇ'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Koç Holding, çıkan haberlerin ardından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada "Ön görüşmeler devam ediyor, kamuya açıklanacak nitelikte bir gelişme yok" şeklinde bildirdi.

Koç Holding'ten KAP'a yapılan açıklama şöyle:

"Basın-yayın organlarında, bağlı ortaklığımız Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.'de (YKB) sahip olduğumuz payların satışına yönelik görüşmelerin son aşamaya geldiğine dair haberler çıkmıştır. Bilindiği üzere holding şirketi olarak portföyümüz ile ilgili gündeme gelebilecek alternatiflerin değerlendirilmesine yönelik olarak, ilgili taraflarla görüşmeler yapılabilmektedir. Medyaya yansıyan konuyla ilgili olarak da benzer nitelikte ön görüşmeler devam etmekle birlikte, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliğ kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte bir gelişme bulunmamaktadır. İşbu açıklama yatırımcılarımızdan gelen sorular üzerine yapılmıştır."

Haberin ardından, Koç Holding ve Yapı Kredi Bankası hisseleri tavan fiyata yükseldi. Yapı Kredi Bankası'nın hisseleri ise, güne 34,54 TL'den başlarken, 37,96 TL ile tavan oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN