Yangınlar bitmek bilmiyor... 4 il alevlere teslim

Yurt genelinde yaşanan yangınlar ormanlık alanları ve otluk arazileri adeta küle çeviriyor. Çevreye verilen zarar sonrasında çıkan bilanço bölge halkını etkiliyor. Adıyaman, Çorum, İzmir'de çıkan yangınlar kontrol altına alınıken Osmaniye'de çıkan yangına müdahale sürüyor.

Yetkililer orman yangınlarını önlemek için halkın bilinçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaparken bir yandan da çıkan yangınların ağır bilançosu altında eziliyor. Ekipler çıkan yangınlara ilişkin soruşturma yürüttüklerini belirtti.

İZMİR YANGINI UÇUŞLARI İPTAL ETTİ

İzmir Gaziemir'de Sarnıç Göleti yakınlarındaki ormanlık alanda bugün saat 13.00 sıralarında yangın çıktı. Yangın, bölgeye gönderilen ekiplerin yaklaşık 3 saat müdahalesi sonunda kontrol altına alındı. Öte yandan yangın nedeniyle İzmir Adnan Menderes Havalimanı yaklaşık 1,5 saat arasında uçuşlara kapatılırken, 6 uçak Bodrum Milas Havalimanı'na yönlendirilmişti.

yeni-proje-75.jpg

BAĞ EVİ İLE 15 DÖNÜM AĞAÇLIK ALAN ZARAR GÖRDÜ

Çorum'un İskilip ilçesinde anız yangınının çevreye sıçramasıyla büyüyen yangın nedeniyle bir bağ evi ile yaklaşık 15 dönüm ağaçlık alan zarar gördü. Kadıköy köyü Karakaya mevkisinde bir çiftçinin tarlasında başlayan anız yangını, tarla kenarındaki ormanlık alana sıçradı.

İhbar üzerine bölgeye İskilip Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerince söndürülen yangında bir bağ evi ile yaklaşık 15 dönüm ağaçlık alan zarar gördü.

asx.jpg

KIVILCIM ORMANI YAKTI

Yurt genelinde neredeyse her gün ormanlar ve otluk arazilerde alevler yükseliyor. Kentlerde adeta araziler küle dönerken bu kez yangının adresi Adıyaman oldu. Bir kişinin kaynak yaptığı sırada sıçrayan kıvılcım yangına sebep oldu. Olayla ilgili soruşturma sürdüğü belirtildi.

yeni-proje-76.jpg

OSMANİYE'DEKİ YANGIN SÜRÜYOR

Türkiye'de sıcak havalar yerini terk etmesine karşılık farklı nedenler birçok noktada yangın çıkmaya devam ediyor. Osmaniye'de de orman yangını çıktı. Çok sayıda ekip bölgeye sevk edilerek müdahalede bulunuldu.

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN