Yarın resmi tatil mi? 15 Temmuz'da toplu ulaşım ücretsiz mi? 15 Temmuz ile ilgili bilgiler

Yarın resmi tatil mi? 15 Temmuz'da toplu ulaşım ücretsiz mi? 15 Temmuz ile ilgili bilgiler

"Yarın resmi tatil mi?", "15 Temmuz 2019'da toplu ulaşım ücretsiz mi?" "15 Temmuz’da bankalar çalışıyor mu?" "Pazartesi günü bankalar açık mı, EFT yapılır mı?" gibi sorular gündemde... 2017'de Demokrasi ve Milli Birlik Günü ilan edilen 15 Temmuz günü resmi tatil olduğundan toplu ulaşım ücretsiz olacak ve hafta sonu düzenlemesine göre seferler yapılacak. Yarın bankalar da diğer resmi kurumlar gibi kapalı olacak. İşte 15 Temmuz bilgileri ve tüm detaylar...

"Yarın resmi tatil mi?" sorusu günün en çok araştırılan konularından biri oldu. 15 Temmuz 2016'da yaşanan hain darbe girişiminin ardından 2017'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ilan edilerek resmi bayram oldu. Buna göre, 15 Temmuz günü aynı zamanda resmi tatil oldu. 

YARIN RESMİ TATİL Mİ?

Resmi tatil ilan edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü tüm kamu kuruluşlarında 1 günlük tatil anlamına geliyor. Özel sektörde ise isteğe bağlı tatil ilan edilebilir.

15 TEMMUZ'DA TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ Mİ?

15 Temmuz 2019 Pazartesi günü saat 00.06'dan 16 Temmuz Salı günü 06.00'a kadar tüm otobüs ve metrobüs hatları ücretsiz olacak. Seferler Cumartesi günü düzenlemesine göre yapılacak.

19-07/14/15-temmuz-56.jpg

15 TEMMUZ BİLGİLERİ - 15 TEMMUZ'DA NELER OLDU?

15 Temmuz darbe girişimi 15-16 Temmuz 2016 tarihleri arasında Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kendilerini Yurtta Sulh Konseyi olarak tanımlayan bir grup asker tarafından gerçekleştirilen askerî darbe teşebbüsüdür.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin resmî internet sitesi ve TRT'de yayınlanan bildiride ordunun yönetime el koyduğu ifade edilerek ülkede sıkıyönetim ve sokağa çıkma yasağı ilan edildiği açıklandı.

İstanbul'daki Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü jandarma tarafından kapatıldı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman ve yaklaşık 50 kadar milletvekilinin mecliste bulunduğu sırada F-16 savaş uçakları meclis üzerinde uçuş yaparak parlamentoyu dört kez bombaladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SUİKAST GİRİŞİMİ

Ankara'nın Beştepe semtinde bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na bombalama girişiminde bulunulsa da başarılı olunamadı, Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir otelde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı suikast girişiminde bulunuldu.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal ve Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi darbeyi gerçekleştiren askerler tarafından rehin alındı.

CUMHURBAŞKANI HALKI MEYDANLARA ÇAĞIRDI

Gelişmeler üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk'te FaceTime aracılığı ile gerçekleştirdiği bağlantıda darbecilere hiçbir şekilde imkan tanınmayacağını ifade ederek halkı darbeye tepki göstermek için meydanlara ve havalimanlarına çıkmaya davet etti. Çağrının ardından, Türkiye'nin birçok ilinde darbe karşıtı protesto gösterileri düzenlendi.

16 Temmuz sabahı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda askerî darbe girişimi bastırıldı ve askerler silahları ile birlikte teslim oldu. Olaylar sonucunda 104'ü darbe yanlısı asker olmak üzere 300'den fazla kişi hayatını kaybetti, 1491 kişi yaralandı, farklı rütbelerden 8036 asker gözaltına alındı.

Yargı ve sivil siyaset mensupları dahil olmak üzere toplam gözaltı sayısı 22 Temmuz tarihi ile birlikte 10 bini buldu. Bunun yanı sıra askerî, idari ve adli kurumlarda birçok kişi görevden alındı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN