Yaz-kış fark etmiyor, turistler oraya akın ediyor! Şimdiden oteller yüzde 90 doluluk oranına yaklaştı

Yaz-kış fark etmiyor, turistler oraya akın ediyor! Şimdiden oteller yüzde 90 doluluk oranına yaklaştı

Yaz aylarının gözde yerlerinden biri olan Alanya'ya turistler kışın da akın ediyor! Halihazırda açık olan otellerdeki doluluk oranları yüzde 90'a yaklaştı! Yılbaşını kutlamak isteyenler oraya gidiyor...

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, Türkiye genelinde turistik tesislerin durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Sili, Alanya'daki yaklaşık 600 turistik tesisten yüzde 10'unun hala faaliyette olduğunu belirtti. Yaz döneminin geçen yıllara kıyasla daha başarılı geçtiğini ifade eden Sili, özellikle kış aylarında Alanya'nın Alman turistler için tercih edildiğini ve diğer ülkelerden de talep gördüğünü vurguladı.

ORTALAMA YÜZDE 50-70 ORANINDA DOLULUK ORANI

alanya-1.jpg

Kış döneminde doluluk oranlarının açık otellerde yüzde 50-70 arasında değiştiğini söyleyen Sili, özellikle sağlık, spor ve kültür turizmine yönelik projelerle açık otel sayısının arttırılmaya çalışıldığını belirtti. Sili, bu çabaların gelecek yıllarda meyvelerini vereceğine inandıklarını dile getirdi.

4-5 MİLYON TURİST GELİYOR

alanya-2.jpg

Alanya'nın ekonomik ve tatil için uygun havası nedeniyle yabancı turistlerin tercih ettiğini söyleyen Sili, misafir sayısının azalmasına rağmen kışın tesislerin zarar etmemesi için çaba harcandığını ifade etti. Türkiye'nin en önemli turistik destinasyonları arasında yer alan Alanya için 2024 beklentilerinin arttığını belirten Sili, ortalama 4-5 milyon turistin tatil için geldiği ilçede konaklamaların ortalama 7-9 gün sürdüğünü açıkladı.

EN ÇOK O ÜLKELERDEN TURİST GELİYOR

alanya.webp​​​​​​​

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin ise özellikle yabancı konukların yılbaşı paketi alarak tatil yapmaya geldiğini söyledi. Almanya, Rusya ve İskandinav ülkelerinden yoğun talep olduğunu belirten Cimrin, 2023 yılında 4 milyon turist ağırladıklarını, bu rakamın 2024'te artmasını beklediklerini ifade etti. Cimrin, Alanya'nın 2024 sezonunu nisan ayında açmayı planladıklarını da paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN