Yazı beklerken kış geri döndü! O illere kar yağışı geliyor: Meteoroloji il il haritayı paylaştı

Yazı beklerken kış geri döndü! O illere kar yağışı geliyor: Meteoroloji il il haritayı paylaştı

Son dakika haberi... Nisan ayının son haftalarında görülen sıcak hava dalgası tüm yurtta etkisini göstermiş durumda. Hava sıcaklıkları 3-4 derece birden yükselirken gözler güncel hava durumuna çevrilmiş durumda. Vatandaşlar 'Yağışlar devam edecek mi? Kar yağışı olacak mı?' sorularını araştırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. Yaz beklerken kış geri döndü! O illere kar yağışı geliyor! O günlerde sakın atkısız beresiz dışarı çıkmayın! Her taraf beyaza bürünecek.

Mayıs ayı ile birlikte etkili olan sağanak yağışlar etkisini arttırmış durumda. Hava sıcaklıkların artmasına rağmen Türkiye'nin bazı bölgelerinde sağanak yağışlar devam ediyor. Vatandaşlar 'İstanbul'a tekrardan kar yağacak mı? Yağışla geri mi geliyor?' sorularını araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. O illerde yaşayanlar dikkat! Yazı beklerken kış geri dönüyor. Uzmanlar kar yağışı için tarih verdi. O günlerde sakın montsuz dışarı çıkmayın! İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Trakya kesimi, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, İstanbul, Isparta, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sinop ve Sivas çevreleri, Ankara'nın kuzey ve batısı, Çankırı'nın batısı, Hatay’ın kıyı kesimleri ile Akdeniz’in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sıcaklıkların iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

jhhjhjh-1.jpg

İSTANBUL'A KAR YAĞACAK MI?

Batıda sıcaklıklar yavaş yavaş artmaya başlıyor. Esas artış Çarşamba günü olacak. Batı bölgelerimizde bahar değerlerine ulaşacak İstanbul 21-22 dereceye ulaşır. Çarşamba gününden sonra ise batıda yağışlar artacak. Perşembe günü de batıya yağmur geliyor. Perşembe gününe kadar batıda yağmur yok."

hjhjhjhj-55.jpg

Twitter hesabından da açıklama yapan Şen, "Bugün pazartesi. Trakya, Batı Karadeniz’in iç, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sinop ve Sivas, Ankara'nın kuzey ve batısı, Hatay’ın kıyı kesimi yağmurlu. Akşam kesiliyor. Sıcaklık iç kesimlerde artıyor. İstanbul Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Sıcaklık 20 C." ifadelerini kullandı.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

O İLLERDE KAR SÜRPRİZİ!

Batı bölgelerinde bahar havası yaşanırken, Erzincan’ın yüksek kesimleri mayıs ayında yağan karla yeniden beyaza büründü. Gece boyunca etkili olan yağmur sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Refahiye ilçesine bağlı Gemecik köyünde lapa lapa yağan karı gören vatandaşlar şaşkınlık yaşadı. Kar, Keşiş ve Munzur Dağlarının zirvelerini tamamen kapladı.

jhjhhjhj-10.jpg

Muş'un yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu, 31 yerleşim yeri yolu ulaşıma kapandı. Bazı noktalarda kar kalınlığı 1 metreyi aştı. 10 araç da yollarda mahsur kaldı. Ekipler, mahsur kalanları kurtarmak için çalışma başlattı. Üçevler Grup Köy Yolu'nda ise kar kalınlığı 4 metreye ulaştı.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

2 NİSAN 2023 SALI GÜNÜ

h1.png

3 NİSAN 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h2.png

4 NİSAN 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h3.png

5 NİSAN 2023 CUMA GÜNÜ

h4.png

6 NİSAN 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN