YDS başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır? YDS başvuru ücreti ne kadar 2022?

YDS başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır? YDS başvuru ücreti ne kadar 2022?

YDS/2 başvuru ekranı açıldı. ÖSYM tarafından düzenlenen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) 23 Ekim 2022 Pazar günü Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacak. İşte, 2022 YDS başvuru ücreti...

Doçent, doktora yeterlik ve bazı yüksek lisans programları için her yıl üç kez düzenlenen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'nın (YDS) ikincisi için başvurular alınmaya başlandı. Türkiye genelinde düzenlenecek YDS/2 sınavına katılan adaylar, yabancı dil bilgisi yetkinliklerine göre puan alacak ardından tercih yapacak.

YDS BAŞVURUSU NE ZAMAN 2022?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) düzenlediği Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'nın (YDS) ikincisi için başvurular 6-15 Eylül 2021 tarihleri arasında alınacak.

YDS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar, başvurularını ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak itibaren ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecek.

2022 YDS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'nın (YDS) ikincisi için başvuru ücreti 185 TL olarak belirlendi.

YDS/2 NE ZAMAN YAPILACAK?

Yurt genelinde yapılacak YDS/2, 23 Ekim 2022 Pazar günü saat 10.15'te başlayacak ve 180 dakika sürecek. YDS/2 sonuçları 8 Kasım 2022 tarihinde açıklanacak.

YDS/2 BAŞVURU SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN