Yeni doğan bebekleri kasıtlı olarak öldüren hemşirenin cezası belli oldu! Meğer dahası varmış, kan donduran detaylar...

Yeni doğan bebekleri kasıtlı olarak öldüren hemşirenin cezası belli oldu! Meğer dahası varmış, kan donduran detaylar...

Çalıştığı yaptığı hastanede 7 bebeği öldüren, 6 bebeği de öldürmeye teşebbüs eden hemşirenin cezası belli oldu. İşte detaylar...

İngiltere'nin Chester kentindeki bir hastanende çalışan yenidoğan hemşiresi Lucy Letby, 7 bebeği öldürmek, 6'sını da öldürmeye teşebbüs etmekten ömür boyu hapse mahkum edildi. Letby için erken tahliye hükümleri de uygulanmayacak.

lucy-letby-kimdir.jpg
Lucy Letby

BİR YILDA 7 BEBEĞİ ÖLDÜRDÜ

2015-2016 yıllarında Countess of Chester Hastanesi'nde yaşanan 7 bebek ölümüyle ilgili geçen hafta yapılan yargılamada jüri tarafından suçlu bulunan Letby için Manchester kentinde karar duruşması yapıldı.

Kararı açıklayan Hakim James Goss, mahkemede yaptığı konuşmada, Letby'nin 2015-2016 yıllarında arasında 7 bebeği öldürdüğünü, 6 bebeği öldürmeye teşebbüs ettiğini, bunlardan birisini ise iki hafta arayla iki kez öldürmeye çalıştığını söyledi.

Hayatının kalanını cezaevinde geçirecek olan Letby, Birleşik Krallık tarihinde bu cezaya çarptırılan dördüncü kadın oldu.

bebekleri-olduren-hemsire-lucy-letby.jpg

"BUNU YAPTIĞIM İÇİN ŞEYTANIM"

Hakim Goss, Letby'nin 'yaptıklarının acımasızlığı ve planlığının gerçekten korkunç olduğunu' ifade etti.

Goss, "Siz, sağlık hizmeti verenlere vatandaşların güvenini iğrenç bir şekilde ihlal ederek normal insan içgüdülerine tamamen aykırı şekilde davrandınız" dedi.

Letby'nin gözaltına alınmasında sonra evinde yapılan aramada, elle yazılmış bir not kağıdında, "Bebekleri bilerek öldürdüm, çünkü onlara bakabilecek kadar iyi değildim. Ben korkunç, şeytanı bir insanım. BUNU YAPTIĞIM İÇİN ŞEYTANIM" yazılı bir not bulunmuştu.

Letby hakkındaki soruşturma, hastanedeki açıklanamayan prematüre bebek ölümlerindeki artışın ardında başladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN