YÖKDİL saat kaçta başlıyor ve bitiyor? İşte YÖKDİL/2 sınav süresi

YÖKDİL saat kaçta başlıyor ve bitiyor? İşte YÖKDİL/2 sınav süresi

Akademik alandaki yabancı dil yeterliliğini ölçmek için yılda iki kez düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı'nın (YÖKDİL) sınavının ikincisi bu yıl 29 Ağustos 2021 Pazar günü saat 10.15'te gerçekleştiriliyor. Yurt genelinde ÖSYM'nin belirlediği merkezlerde düzenlenen YÖKDİL sınavı 180 dakika sürecek ve saat 13.15'te sona erecek. İşte, YÖKDİL sınav sonuç tarihi...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yükseköğretim kurumları için yabancı dil puanına ihtiyacı olan adaylar için düzenlediği YÖKDİL sınavında, diğer sınavlarda geçerli olan kurallar uygulanacak. Adaylar saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Adayların; saat, telefon, toka, bozuk para, aksesuar, anahtar gibi eşyalarla sınava girmelerine müsaade edilmeyecek.

YÖKDİL/2 NE ZAMAN, SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK VE BİTECEK?

Yılda iki kez düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı'nın (YÖKDİL) ikincisi bu yıl 29 Ağustos 2021 Pazar günü saat 10.15'te yapılıyor. 180 dakika sürecek sınav saat 13.15'te tamamlanacak.

Sınava girecek adayların yanlarına sınav giriş belgesi ve kimlik kartlarını ya da pasaportlarını almaları gerekiyor. YÖKDİL/2 sınav sonuçları 21 Eylül 2021 Salı günü ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresinden açıklanacak.

YÖKDİL/2 SINAVI KAÇ DAKİKA, KAÇ SORU?

YÖKDİL kılavuzunda yer alan bilgiye göre, 3 saat (180 dakika) sürecek sınav İngilizce dilinde Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında; Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde sadece Sosyal Bilimler alanında yapılacak.

YÖKDİL SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) adaylarının, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınav giriş belgeleri ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden indirilerek Renkli ya da siyah-beyaz çıktısı alınabilir.

YÖKDİL SINAV GİRİŞ BELGESİ ÇIKTISI ALMAK İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN