Yunanistan o Türk yemeğini de sahiplendi! Baklava, cacık, sarmadan sonra sıra onda: Yunanistan'ın en iyi yemeği seçildi

Yunanistan o Türk yemeğini de sahiplendi! Baklava, cacık, sarmadan sonra sıra onda: Yunanistan'ın en iyi yemeği seçildi

Yunanistan ve Türkiye arasında yaşanan yemek sahiplenme mevzusunda Yunanistan o Türk yemeğini de sahiplenmeye kalktı. Baklava, cacık, sarmadan sonra sıra şimdi de o yemeğe geldi. Hatta Yunanistan’ın en iyi yemeği seçildi ve görenleri şaşkına uğrattı.

Türkiye ile Yunanistan arasında yıllardır süregelen yemek kavgalarına bir yenisi daha eklendi. Normal şartlarda Türklerin olan Baklava, cacık, sarma gibi yiyecekleri sahiplenen Yunanistan şimdi de ülkemizin önemli bir yöresine ait olan o yiyeceği sahiplendi. "Dünyanın en iyi 100 yemeği listesi"nde Yunanistan’a ait olarak gösterilen o yemek görenlerin tepkisini çekti.

DÜNYANIN EN İYİ 100 YEMEĞİNDE TÜRK LEZZETLERİ DE YER ALDI

Mynet'te yer alan habere göre TasteAtlas'ın hazırladığı "Dünyanın en iyi 100 yemeği listesi"nde 8 Türk yemeği yer aldı. Listede en iyi seçilen Türk yemeği “cağ kebabı” gösterildi. Bunun yanı sıra listede Yunanistan’a ait olarak gösterilen lakin Türk yemeği olan kokoreç görenleri şaşkına çevirdi.

yeni-proje-27.jpg

Listede kokoreçin 79. sırada Yunanistan’a ait olarak gösterilmesi görenleri şaşırtırken insanların tepki göstermesine yol açtı.

LİSTEYE GİREN TÜRK YEMEKLERİ

TasteAtlas'ın listesinde 100 yemek arasına girmeyi başaran 8 Türk yemeği şu şekilde:

Cağ Kebabı

İskender Kebap

Mantı

Döner Kebap

Adana Kebap

Mercimek Çorbası

Hünkar Beğendi

Tombik Döner

yeni-proje-28.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN