Yurtdışında Türkiye’yi duyanın gözlerinde bu yemekler beliriyor! İşte, Türkiye’yle bütünleşen 5 Türk yemeği

Yurtdışında Türkiye’yi duyanın gözlerinde bu yemekler beliriyor! İşte, Türkiye’yle bütünleşen 5 Türk yemeği

Dünya mutfakları arasında en zengin ve lezzetli olarak kabul edilen Türk mutfağının namı her geçen gün daha çok artıyor. Hal böyle olunca yurtdışında Türkiye’yi duyanın gözlerinde bu yemekler beliriyor. İşte, Türkiye’yle bütünleşen 5 Türk yemeği…

Türk mutfağı, dünyanın en zengin ve lezzetli mutfaklarından biri. Yüzyıllardır çeşitli lezzetlerle damakları çatlatan Türk mutfağının namı her geçen gün dünyaya yayılıyor. Hal böyle olunca dünyada Türkiye’nin adını duyanın aklına direk bu beş yemek geliyor:

KEBAP

kebap.jpg

Kebap, Türkiye’nin ulusal yemeği olarak kabul görüyor. Kuzu, dana, tavuk ya da kıyma gibi çeşitli etlerden yapılan kebaplar, mangalda ya da fırında pişiriliyor. En popüler kebap çeşitleri arasında ise adana kebap, urfa kebap, beyti ve şiş kebap bulunuyor.

BAKLAVA

baklava.jpg

Baklava, ince yufkaların arasına serpilen fıstık, ceviz ya da badem gibi kuruyemişler ile yapılan ve şerbetle tatlandırılan bir tatlı türüdür. Dünyanın en lezzetli tatları arasında yer alan baklava, Türk mutfağının önemli temsilcilerindendir.

DÖNER

doner.jpg

Döner, etin dikey bir şişe geçirilerek saatlerce mangalda pişirilmesi ile yapılan bir yemektir. Döner genelde lavaş ekmeği, soğan, domates ve salatayla servis edilmektedir.

LAHMACUN

lahmacun.jpg

Lahmacun, ince hamurun üzerine kıyma, soğan, biber ve baharatların eklenmesiyle fırında pişirilen bir yemektir. Lahmacun genelde limon, maydanoz ve turşuyla servis edilir.

MANTI

manti.jpg

Mantı, hamurdan yapılan küçük karelerin içine kıyma, soğan ve baharatlardan oluşan harcın konulmasıyla kapatılan bir yemektir. Mantı genelde yoğurt ve sarımsaklı sosla servis edilmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN