Zeydan Karalar: İktidar halkı yoksullaştırdığını kabul ediyor

Zeydan Karalar: İktidar halkı yoksullaştırdığını kabul ediyor

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar hükümetin yoksullara ayırdığı bütçenin arttığını belirterek "Türkiye’de hükümetin yardım ettiği yoksul insan sayısı 7 milyon aileye ulaşmışsa bu olağanüstü yüksek bir rakam. Türkiye’de ortalama 4 kişidir bir aile, 28 milyon insanın yoksul olduğunu bu ülkeyi yöneten iktidar kabul ediyor demektir." dedi.

CHP’nin düzenlediği Belediye Başkanları Çalıştayı kapsamında Sivas'ta bulunan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. İktidarın halkı yoksullaştırdığı söyleyen Karalar, ayrıca hükümetin bunu kabul ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’de hükümetin yardım ettiği yoksul insan sayısı 7 milyon aileye ulaşmışsa bu olağanüstü yüksek bir rakam.

Türkiye’de ortalama 4 kişidir bir aile, 28 milyon insanın yoksul olduğunu bu ülkeyi yöneten iktidar kabul ediyor demektir. Bunun Adana’ya da Türkiye’nin her tarafına da yansıması var. Türkiye yoksullaşıyor ne yazık ki. Dolayısıyla biz de yoksullara yardım etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

"ÇÖZÜM YARDIM DEĞİL, TÜRKİYE'NİN GELİŞMESİNİ SAĞLAMAK"

Hükümetin yoksullara ayrılan bütçeyi artırdığını kaydeden Karalar, “Bu ‘20 yılda ben insanları yoksullaştırdığımın’ ispatıdır aynı zamanda. Bizle ilgili söylenen ‘CHP iktidar olduğunda yardımlar kesilir’, en azından öyle bir tevatürden kurtardık. Yardımların kesilmeyeceğini hatta tam tersi daha ciddi yapılacağını ispatlamış olduk. Ama çözüm bu değil. Türkiye’nin gelişmesini sağlamak, sanayisini geliştirmek, istihdamı artırmak. Dolayısıyla insanların çalışabilme oranını artırarak, yoksulluğu öyle engellemek lazım” dedi.

Çalıştayın verimli geçtiğini belirten Karalar, Sivas’ı da gezdiklerini ve burada “halkın AKP iktidarını değiştirmek istediğini gördüklerini” belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN