Günlerdir İstanbul ve İzmir'de eylem yapan PTT işçileri Ankara'da gözaltına alındı

Günlerdir İstanbul ve İzmir'de eylem yapan PTT işçileri Ankara'da gözaltına alındı

Sendikalı olduğu için Kod 29 ile işten atılan PTT işçileri, Ankara'daki eylemlerini PTT Genel Müdürlüğü önüne götürmek isteyince gözaltına alındı.

Günlerdir İstanbul ve İzmir'de işyerlerinin önünde eylem yapan işçiler Ankara'da gözaltına alındı. PTT işçileri sendikaya üye oldukları için Kod 29 ile işten çıkarılmıştı. 

İŞLERİNE GERİ DÖNMEK İSTİYORLAR

PTT’nin taşeron firmasında çalışan emekçiler, sendikalaştıkları için Kod 29 ile işten çıkarıldı. İşçilerin bir kısmı da ücretsiz izne gönderildi. PTT çalışanları günlerdir İstanbul ve İzmir’deki PTT işyerleri önünde eylem yapıyordu. İşçiler 2 Şubat günü Ankara’ya gelerek eylemlerini burada sürdürmeye başladılar. İşçiler, işlerine geri dönmek ve sendikal haklarının tanınmasını istiyor.

2 gündür Ulus Atatürk Heykeli önünde açıklama yapan emekçiler, bugün açıklamalarını 30 metre ilerideki PTT Genel Müdürlüğü önünde taşımak istedi ancak polis izin vermedi. PTT emekçileri gözaltına alındı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN