Ufuk Uras: Türkiye solunun tarlası Kemalizm tarafından sürüldü | Hal ve Gidiş

Ali Bayramoğlu, KARAR TV'nin ilgiyle takip edilen programı 'Hal ve Gidiş' te konukları ile önemli konuları ele almaya devam ediyor. Bayramoğlu, bu hafta konuğu Ufuk Uras ile Liberalizm konusunu tartıştı. Liberalizm ve Türk solunu değerlendiren Ufuk Uras, "Türkiye solunun tarlası Kemalizm tarafından sürüldü" dedi.

KARAR TV'de yayınlanan Ali Bayramoğlu ile Hal ve Gidiş'e bu hafta Ufuk Uras konuk oldu. Geçen hafta Kürt dünyasında yaşanan gelişmelerin ele alındığı Hal ve Gidiş'te bu hafta Liberalizm konusu masaya yatırıldı.

Programda, 'Liberalizm nedir?' ve 'Siyasal liberalizmin anlamı ne?' sorularına cevap aranırken, 'Türk solu ve liberalizm''Türk sağı ve liberalizm' ve 'Türkiye’de liberal anlar ve tepkiler' konu başlıkları da değerlendirildi.

Türk solunun konumunu değerlendiren Ufuk Uras ,''Muhsin Yazıcıoğlu'nun bahsettiği bizim tarlamızı daha önceden sürdüler ya da tohumlamışlar lafının benzeri, Türkiye solunda büyük ölçüde tarlası Kemalizm tarafından sürüldüğü için mütemmim cüz'i kalıyor.'' ifadelerini kullandı.

"Türkiye'de en önemli hatalardan birinin çok kültürlü yapılanmanın liberalizm sayılması ve kendini aydınlanmacı olarak ifade eden insanların liberalizmi eleştirmesidir." ifadelerini kullanan Uras, "Liberalizm sağıyla soluyla bir tür kozmopolit, bize ait olmayan bir düşünce olarak lanse edilmekte.' dedi.

' LİBERALİZM BİLE BİR KAPI KOLU HALİNE GETİRİLEBİLİYOR'

Türkiye'de liberalizme yaklaşımı yorumlayan Ufuk Uras,'' Bu ülkenin hakim otoriter kültürü tarafından Liberalizm bile bir kapı kolu haline getirilebiliyor'' ifadelerini kullandı ve fikri mülkiyet ile ilgili şunları ekledi:

''Şöyle bir etrafınıza bakın fikri mülkiyet haklarını savunan arkadaşlar bizim eski sosyalist arkadaşlar. Tabii ki fikri mülkiyet hakkı da son derece önemli bir hak.''

"HİÇBİR ZAMAN KENDİME LİBERAL DEMEDİM"

Kendisini hiçbir zaman liberal olarak görmediğini ifade eden Ali Bayramoğlu, "Ben de hiçbir zaman kendime liberal demedim. Öyle ideolojik bir liberalizm benim yakınımda değil ama siyasal liberalizm tezleri savunusunu hep yaptım. Liberalizm temelde salt bir atomize birey üstüne kurulu bir okumadır ve sonuç olarak bireyler birbirlerine benzedikleri için toplum mutlak toplamı çoğunluksa, demokrasi bu şekilde tanımlanır. Bundan çok emin değilim." diye konuştu.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN