Halis Karataş kimdir? Bold Pilot jokeyi Halis Karataş'ın hayat hikayesi

Halis Karataş kimdir? Bold Pilot jokeyi Halis Karataş'ın hayat hikayesi

Halis Karataş kimdir? Halis Karataş kaç yaşında ve nereli? sorularının yanıtlarını haberimizde sizler için aktardık. 'Bizim İçin Şampiyon Bold Pilot' filminde merhum eşi Begüm Atman ile tanışması ve evliliğe giden süreci anlatılan Halis Karataş'ın hayat hikayesi merak edildi. Halis Karataş, elde ettiği başarılarla Türk spor tarihinin en önemli isimleri arasında yer almaktadır. İşte Halis Karataş'ın biyografisi...

'Halis Karataş nereli ve kaç yaşında?', 'Halis Karataş kimdir?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. 6 kez Gazi Koşusu'nu kazanan jokey Halis Karataş, Türkiye'de at yarışı denildiği zaman akla gelen ilk isimdir. Halis Karataş ile 2014'te vefat eden eşi Begüm Atman'ın aşkı, 'Bizim İçin Şampiyon Bold Pilot' filmine konu olmuştur. Peki, 'Halis Karataş kim?', 'Halis Karataş kaç yaşında ve nereli?', 'Halis Karataş'ın hayat hikayesi'ni KARAR.com okurları için hazırladık...

HALİS KARATAŞ KİMDİR?

Ünlü jokey Halis Karataş, 2 Ekim 1972'de Sivas'ın Gürün ilçesinde dünyaya geldi. Çocukluğunda futbola ilgi duysa da amcasının ve babasının seyis, ağabeyi Hüseyin Karataş'ın da jokey olması nedeniyle bu alana yöneldi.

Ailesi, kendisinin jokey olmasına karşı çıksa da o, 14 yaşında jokeylik için ilk adımını attı. 'Sihirbaz' lakabıyla anılan Halis Karataş'ın kariyerinde pek çok başarı bulunuyor.

Kayınpederinin sahip olduğu Bold Pilot isimli tay ile 1996 yılında Gazi Koşusu'nu 2:26:22 derece ile kazanarak pist rekoru kırdı, bu rekor 2020 yılı itibariyle henüz kırılamamıştır.

2009'da düzenlenen Enternasyonel Yarış Festivalindeki özel Malazgirt koşusunu kazanan Halis Karataş, 21 Temmuz 2009'a kadar bindiği 520 at ile 165 şampiyonluk yaşadı.

BİZİM İÇİN ŞAMPİYON BOLD PİLOT İZLE

20 Temmuz 2012 tarihinde 7 koşuda birinci olarak bu alanda 1985 yılında 6 koşu kazanan jokey Dede Mutlu'dan rekorunu alarak Türk spor tarihine geçti. Dünya rekorunda ünlü jokey Frankie Dettori'ye ortak oldu.

Halis Karataş, kariyeri boyunca 6 Gazi Koşusu şampiyonluğuna imza atmıştır.

2006'da kazandığı Gazi Koşusu'ndan sonra hakkında şike ve adam yaralama suçlamaları yapıldı. Bunun üzerine yaptığı basın açıklamasında: "Öncelikle bu haberlerin gerçek dışı, kasıtlı ve kötü niyetli olduğunu, benim yıllardır çok çalışmakla elde ettiğim başarılarımı karalamaya yönelik olduğunu belirtmek istiyorum. Hakkımda iddialarda bulunan bu şahsı ablamla belki 5-6 kez gördüm. Bu kişi bizden intikam almak ve haksız çıkar sağlamanın tek yolunu ünlü bir kişi olmamdan dolayı şahsıma iftira atmakta bulunmuştur." dedi.

Halis Karataş, eski TJK başkanlarından Özdemir Atman'ın kızı Begüm Atman ile evlendi. Azra ve Özdemir adında iki çocuğu vardır. Begüm Atman Karataş 28 Mart 2014 yılında kanser nedeniyle hayatını kaybetti.

Halis Karataş çok iyi bir Galatasaray taraftarıdır. Karataş, şarkıcı Soner'in 'Yorgundum' adlı klibinde oynamıştır.

BEGÜM ATMAN'IN HAYAT HİKAYESİ İÇİN TIKLAYIN

HALİS KARATAŞ KAÇ YAŞINDA?

1972 doğumlu olan Halis Karataş, 2020 yılı itibariyle 48 yaşındadır.

BOLD PİLOT BELGESELİ 1. BÖLÜM İÇİN TIKLAYIN

BOLD PİLOT BELGESELİ 2. BÖLÜM İÇİN TIKLAYIN

BİZİM İÇİN ŞAMPİYON BOLD PİLOT FRAGMANI

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN