Hangi ana yavrusunu bile bile meçhule atar?

Hangi ana yavrusunu bile bile meçhule atar?

İstanbul Barosu Avukatlarından Beyza Sındıraç, Diyarbakır’da HDP İl Başkanlığı önünde 22 Ağustos’tan bu yana nöbet tutan annelere destek ziyaretinde bulundu.

Diyarbakır’da HDP İl Başkanlığı önünde bulunan çadırda evlatlarının nöbetini tutan anneler ile bir araya gelen İstanbul Barosu avukatlarından Beyza Sındıraç, 185 gündür devam eden nöbetin tam bir dik duruş örneği olduğunu söyledi.

Sındıraç, “ ‘İçimizdeki ateş̧ ağustos sıcağından yücedir’ dediniz ve 22 Ağustos 2019’da, yani tam 6 ay, 26 hafta 185 gündür evlat nöbetiyle dik duruşunuzu sergilediniz. Sanmayın ki yalnızsınız. Hangi ateş̧ evlat acısından daha çok yakar? Hangi ana yavrusunu bile bile meçhule atar? Yalnızca anneler değil, acılı babalar da evlatlarının yolunu gözlüyor. Bugüne kadar sevindirici gelişmeler yaşandı ve kimi ailelerimiz evlatlarına kavuştu, hasretlerine bir son verdi. İnşallah bütün ailelerin hasreti en kısa sürede sona erer” dedi.

'TÜM TÜRKİYE SİZİNLE BİRLİKTE'

Diyarbakır Anneleri'nin sergilediği kararlı duruşun tüm Türkiye’de yanıt bulduğunu söyleyen Beyza Sındıraç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aklına, mantığına, yüreğine ve vicdanına güvenen her insan sizinle beraberdir. Kararlılığınızı gören her insan size birer omuz, sırtınızı yaslayacak bir duvar görevi üstlenecektir. Bizzat burada, yanınızda bulunarak size destek olacaklardır. Bugün burada bulunmamın en önemli sebebi, evlatlarını karanlık ellere teslim etmemekte kararlı olan "Diyarbakır Anneleri" içindir. Onlara yalnız olmadıklarını bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Etnik kimlik ayrımı yapan örümcek kafalılara inat, Av. Beyza Sındıraç olarak, insanlara dil, din, ırk, mezhep ayırımı yapmaksızın değer veren, iki evlat sahibi, hukukçu bir anne olduğumu bilmenizi istiyorum.”

Öte yandan çadırda nöbete devam eden aileler, Avukat Beyza Sındıraç’ın yapmış olduğu ziyaretten çok memnun olduklarını ifade ettil. Sındıraç’ın anneler ile birebir ilgisi ve her zaman ailelerin yanında olduğunu belirtmesi, nöbet çadırında evlat yolu gözleyen anne ve babalara moral verdi. Diyarbakır Anneleri, en kısa sürede Avukat Beyza Sındıraç’tan bir ziyaret daha bekliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN