Hangi ilaçlar geri ödeme listesine alındı? İşte sigortanın karşıladığı yeni ilaçlar

Hangi ilaçlar geri ödeme listesine alındı? İşte sigortanın karşıladığı yeni ilaçlar

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 93 yeni ilacın daha SGK geri ödeme listesine alınması kararı, ilaçların yüksek ücretlerini ödemekte zorlanan vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı. İlaç bekleyen hastaları umutlandıran haberi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk verdi. Yapılan düzenlemeyle; 4'ü kanser ve epilepsi, 3'ü parkinson olmak üzere 93 ilaç daha geri ödeme listesine alındı. Peki, hangi ilaçlar geri ödeme listesine alındı?, Geri ödeme listesine alınan ilaçlar hangileri? Geri ödeme listesine alınan ilaçları haberimizde bulabilirsiniz...

Sigortanın karşıladığı ilaçlar listesine 93 yeni ilaç daha eklendi... Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın son düzenlemesi, ilaç ücretlerini karşılamakta zorlanan hastaları sevindirdi. Sigortanın karşılamadığı ilaçları hem bulmakta zorlanan, hem de yüksek ücretini ödemekte zorlanan vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) 93 ilacı daha geri ödeme listesine almasının ardından internette araştırma yapmaya başladı. Peki, "geri ödeme listesine alınan ilaçlar hangisi?", "Hangi ilaçlar geri ödeme listesine alındı?", "Geri ödeme listesindeki ilaçlar hangileri?" Detayları KARAR.com okurları için derledik...

HANGİ İLAÇLAR GERİ ÖDEME LİSTESİNE ALINDI?

SGK kapsamında yapılan düzenleme ile açıklamada bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "4'ü kanser ve epilepsi, 3'ü parkinson olmak üzere 93 ilacı daha geri ödeme listesine aldık" dedi.

SGK TARAFINDAN KARŞILANAN YURTİÇİ İLAÇ SAYISI 8 BİN 564'E ULAŞTI

Bakan Selçuk, "Sosyal Güvenlik Kurumumuzda bu eklemeyle birlikte bedeli karşılanan yurtiçi ilaç sayısı 8 bin 564'e ulaştı" açıklamasında bulundu.

GERİ ÖDEME ALINAN İLAÇLAR LİSTESİ

Yapılan düzenlemeyle geri ödeme listesine eklenen ilaçlardan bazıları şu şekilde:

* 2 kanser ilacı
* 2 epilepsi ilacı
* 3 parkinson ilacı
* 7 kalp ilacı
* 6 diyabet ilacı
* 7 astım-koah ilacı.

Vatandaşların ilaçları SGK ile sözleşmeli eczanelerden temin edebileceklerini belirten Bakan Selçuk, "Geri ödeme listemize aldığımız ilaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni ederim" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN