Hangi illere seyahat yasağı getirildi? Giriş çıkış neden yasak ve kaç gün sürecek?

Hangi illere seyahat yasağı getirildi? Giriş çıkış neden yasak ve kaç gün sürecek?

Corona virüs (koronavirüs) nedeniyle alınan şehirler arası seyahat kısıtlaması, haziran ayı itibariyle kademeli olarak kaldırılmıştı. Fakat HDP'nin 'Demokrasi Yürüyüşü' çağrısı yapmasının ardından bazı il valilikleri, şehirlere giriş ve çıkış yasağını yeniden yürürlüğe koydu. Vatandaşlar, 'Hangi şehirlerde seyahat yasağı var?' sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte araç giriş-çıkışının yasak olduğu illerin listesi...

'Seyahat yasağı kalktı mı?', 'Hangi illerde seyahat yasağı var?', 'İllere giriş çıkış neden yasak ve kaç gün sürecek?' sorularının yanıtlarını sayfamızda aktardık. Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) iki milletvekilinin tutuklanmasının ardından partiden 'Demokrasi Yürüyüşü'nün yapılacağı duyuruldu. Koronavirüs (corona virüs) vakalarının son günlerden yeniden yükselişe geçmesi ve yürüyüş nedeniyle 13 ilde yeniden giriş ve çıkışa kısıtlama getirildi. Detaylar haberimizde...

HANGİ İLLERDE GİRİŞ ÇIKIŞ YASAĞI VAR?

HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in vekilliklerin, TBMM'nin 4 Haziran oturumunda düşürülmesi üzerine HDP protesto için Edirne ve Hakkari'den başlayarak Ankara'da sona erecek 'Demokrasi Yürüyüşü' kararı almıştı.

Valilikler de bu çağrının ardından harekete geçerek önlemler almaya başladı. Koronavirüs salgını nedeniyle virüsün yayılma ihtimalinin de olduğunu belirten Adana, Bitlis, Batman, Edirne, Hakkari, Kırklareli, Bursa, Şırnak, Kocaeli, Sakarya, Van, Tekirdağ ve Mersin valilikleri toplantı, gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığını, bu amaçlarla şehirlere girişlerin de engelleneceğini açıkladı.Valiliklerden yapılan açıklamalarda, İl Hıfzıssıhha Kurulları tarafından, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği, il genelinde yapılması planlanan eylem ve etkinliklerin yasaklanması kararı alındığı belirtildi.

KORONAVİRÜS SALGINI GEREKÇESİYLE KISITLAMA GETİRİLDİ

Valiliklerden yapılan açıklamada İçişleri Bakanlığınca yayımlanan genelgeler kapsamında, ülkede yaklaşık 180 bin kişinin hastalanmasına ve 4 binden fazla kişinin vefat etmesine sebep olan Kovid-19 salgınının, gerçekleşebilecek her türlü toplu eylem ve etkinliklerde vatandaşlara bulaşma riskinin bulunduğu vurgulanarak, eylem ve etkinlikler yasaklandı.

ADANA'DA YASAK KARARI

Adana İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nin 13 Haziran 2020 Cumartesi günü ve 71 sayılı kararıyla kente giriş çıkışlar 15 Haziran 2020 Pazartesi günü saat 00.00’dan itibaren 15 gün süre ile sınırlandırıldı. Toplantı, gösteri ve yürüyüşler de 15 gün süreyle yasaklandı.

BURSA'YA GİRİŞ-ÇIKIŞLARA KISITLAMA

Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, kente 14-20 Haziran 2020 tarihleri arasında giriş-çıkışlar kısıtlandırıldı. Bununla birlikte 1-14 Temmuz 2020 günleri arasında da park ve bahçelerde çadır ve stant kurulmasına müsaade edilmeyeceği belirtildi.

EDİRNE'DE 3 GÜNLÜK YASAK

Edirne'de koronavirüsle mücadeleyi zaafiyete uğratabilecek şekilde kişilerin temasının artması ihtimaline karşı toplantı, gösteri yürüyüşleri ve il dışından girişler 3 gün süreyle yasaklandı.

KOCAELİ'DE 15 GÜNLÜK YASAK

Corona virüs tedbirleri kapsamında eylem ve etkinliğe katılım amacıyla araç ve kişilerin Kocaeli'ne giriş-çıkışları 15 gün süreyle yasaklandı.

SAKARYA'DA 5 GÜNLÜK YASAK

Sakarya'da covid-19 salgın hastalığı tedbirleri kapsamında, eylem ve etkinliklerle bunlara katılım amacıyla araç ve kişilerin kente giriş çıkışları 5 gün süreyle yasaklandı.

TEKİRDAĞ'DA 3 GÜNLÜK YASAK

Tekirdağ Valiliği, HDP'nin bazı illerde toplanma çağrıları üzerine, bu durumun corona virüsüne zafiyet oluşturabileceği gerekçesiyle il geneline girişlerin 14-17 Haziran 2020 günleri arasında sınırlandırıldığını bildirdi.

BİTLİS'TE 15 GÜNLÜK YASAK

Bitlis Valiliği, huzur ortamı, kamu düzeni ile kamu güvenliğinin sağlanması ve artan vakaların önlenmesi amacıyla il sınırları içinde toplantı, gösteri ve yürüyüşlerin 15 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.

HAKKARİ'DE 2 GÜNLÜK YASAK

Hakkari Valiliği, koovid-19 salgın hastalığı tedbirleri kapsamında ilde yapılacak olan etkinlerin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararları gereğince iki günlük kısıtlama getirildiğini açıkladı.

ŞIRNAK'TA GİRİŞ-ÇIKIŞLAR İZNE BAĞLANDI

Şırnak Valiliği, HDP'nin Hakkari ve Edirne'den başlatacağı 'Demokrasi Yürüyüşü' öncesi kentte 15 gün boyunca tüm eylem ve etkinliklere yasak getirdi. Ayrıca kente giriş ve çıkışlar yasaklandı. Şırnak İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından dün alınan karara, kovid-19 salgın hastalığı gerekçe gösterildi.

KIRKLARELİ'DE 6 GÜNLÜK YASAK

Kırklareli'de koronavirüs tedbirleri kapsamında toplantı ve gösteri yürüyüşleri 14-20 Haziran 2020 tarihleri arasında yasaklandı.

VAN'DA DA YASAKLANDI

Van Valiliği, kentte her türlü toplu faaliyet, hareket, gösteri ve organizasyon gibi etkinliklerin kısıtlandığını duyurdu. Açıklamada, "Her türlü açık alanlarda yapılması planlanan eylem/etkinlikler ile bu eyleme destek vermek amacıyla il sınırlarımıza gelen şahısların ve araçların ilimiz sınırları içerisine girişleri ve başka illerde gerçekleşmesi planlanan eylem/etkinliğe katılım amacı ile ilimizden çıkışları yasaklanmıştır" denildi.

BOLU'YA GİRİŞ-ÇIKIŞ YASAKLANDI

Gösteri, yürüyüş, açık hava toplantısı, toplu karşılama ve uğurlama gibi etkinliklerin 15 gün sınırlandırıldığını açıklayan Bolu Valiliği, kentte milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, salgın olarak yayılan virüsün toplum geneline yayılmasının önüne geçilebilmesi amacıyla bazı tedbirler alındığını bildirdi.

MERSİN'DE 15 GÜN SÜREYLE KISITLAMA

Mersin'de Valilik, 'Demokratik Mücadele Programı' adı altında yapılması planlanan eylem, etkinliklere katılmak için hareket edecek grupların kente giriş ve çıkışlarını 15 gün süreyle kısıtlandı. Ayrıca toplantı, gösteri, yürüyüşler, açık hava toplantısı, toplu karşılama ve uğurlamalar da 15 gün süreyle yasaklandı.

BATMAN'DA 5 GÜNLÜK KISITLAMA

Batman Valiliği'nin açıklamasına göre 15-20 Haziran tarihleri arasında kente giriş ve çıkışlar yasaklandı. Açıklamada, "Her türlü açık alanlarda yapılması planlanan eylem/etkinlikler ile bu eyleme destek vermek amacıyla il sınırlarımıza gelen şahısların ve araçların ilimiz sınırları içerisine girişlerinin ve çıkışlarının idari yaptırım uygulanmasına karar verilmiştir" denildi.

TÜRKİYE'NİN 'YENİ NORMALLEŞME' TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

YURT İÇİ SEYAHATLARDE ZORUNLU OLAN 'HES KODU' ALMAK İÇİN TIKLAYIN

e-DEVLET'TEN SEYAHAT İZİN BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN