Hastaneye gitmeden tüm tahlil sonuçları MHRS ile tek tık uzağınızda

Hastaneye gitmeden tüm tahlil sonuçları MHRS ile tek tık uzağınızda

Kısaca MHRS denilen Merkezi Hekim Randevu Sistemi ile vatandaşlar hastaneye gitmeden internet üzerinden tahlil sonuçlarını öğrenebiliyor, istediği hekimi seçerek randevu alabiliyor. MHRS sonuçları da sistem üzerinden görüntülenebiliyor.

Sağlık Bakanlığı’nın uygulaması olan MHRS sistemi, kullanımının kolaylığı ve sağladığı avantajlar ile kısa sürede pek çok kişi tarafından tercih ediliyor. Bu uygulama ile vatandaşlar, tahlil sonuçlarını öğrenmek için hastanelerde sıra beklemiyor ve gereksiz sıra kuyrukları oluşturmuyor.

MHRS TAHLİL SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

MHRS uygulaması ile tahlil sonuçlarını öğrenmek çok kolay. Haberimizde adım adım anlatacağımız aşamaları takip ederek tahlil sonuçlarınızı öğrenebilir ve hekiminizi seçerek randevu alabilirsiniz…

MHRS uygulamasının faydalarından yararlanabilmek için öncelikle www.hastanerandevu.gov.tr internet adresinden sisteme giriş yapın.

Verdiğimiz internet adresine girdikten sonra, sağ tarafta bulunan ‘Randevu al’ yazısına tıklayın. Karşınıza MHRS giriş ekranı çıkacaktır. Burada işlem yapabilmek için üye olmanız gerekiyor. Üye değilseniz üyelik işlemini yapabilir ve üye olarak devam edebilirsiniz. Üye olmak istemiyorsanız da e-devlet şifresi ile işleminize devam edebilirsiniz. 


mhrs-tahlil-sonuclari-nasil-ogrenilir-hastaneye-gitmeden-tum-sonuclar-tek-tik-uzaginizda.jpg

Üye olmak için ‘Yeni üye’ seçeneğine tıklayın. Burada e-devlet şifreniz ile birlikte istediğiniz bir şifreyi belirleyebilir ve bundan sonraki büyün işlemlerde aynı şifreyi kullanabilirsiniz.

MHRS Tahlil Sonucu Sorgulama İşlemi Merkezi Hekim Randevu Sistemine Üye girişi ya da e-devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra, tahlil yaptırdığınız hastaneyi ekrandan seçin. Karşınıza tahlil sonuçlarını öğrenebilmeniz için bazı bilgiler istendiği bir sayfa çıkacaktır. (İsim, soy isim vb…) Bu bilgileri girdikten tahlil sonuçlarınızı kolaylıkla öğrenebilirsiniz. 


Tüm bu işlemlerden başka, bilinmesi gereken farklı bir nokta da, her hastanenin kendine ait bir giriş sistemi olduğudur. Yani bazı hastaneler, ek bilgi olarak, barkot numarası ve doğum tarihine dair bilgiler istemektedir. Eğer karşınıza böyle bir durum çıkarsa, tahlil verdiğiniz hastaneyi arayarak, barkot numarasını öğrenebilirsiniz.

MHRS ONLINE RANDEVU NASIL ALINIR?

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ile randevu almak için ise, yine üyelik işlemlerini tamamlamanız gereklidir. Üyelik kaydı yaptıysanız veya hali hazırda üye iseniz www.hastanerandevu.gov.tr internet adresinden sisteme giriş yapın.

Randevu almak istediğiniz tarihi, il ve ilçeyi, kliniği, hastaneyi, semt polikliniği, muayene yerini ve hekimi seçerek ‘Randevu ara’ seçeneğine tıklayın. Eğer seçtiğiniz tarihte müsait bir randevu varsa belirtilen saatler için randevu alabilirsiniz. 

Fakat istediğiniz kriterlerde randevu olanağı yoksa o zaman ‘Aradığınız kriterlere uygun olduğu zaman sizi arayalım’ seçeneğini tıklayın. Belirttiğiniz şekilde randevu olanağı 
doğduğu zaman, MHRS’de kayıtlı olan telefon numaranıza bilgilendirme yapılacaktır. 


 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN