Hatay Büyükşehir Belediyesi EXPO Antakya alanı dönel katlı kavşak çalışmalarına başladı

Hatay Büyükşehir Belediyesi EXPO Antakya alanı dönel katlı kavşak çalışmalarına başladı

Hatay Büyükşehir Belediyesi, EXPO 2021’e "Medeniyetler Bahçesi" temasıyla ev sahipliği yapacak Hatay'da çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Dünyanın üçüncü büyük organizasyonu olarak kabul edilen EXPO 2021 için hazırlıklarını hızlandıran Büyükşehir Belediyesi, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün sorumluluk alanında olan ancak yapımını gerçekleştirmek üzere Büyükşehir Belediyesine protokolle devredilen Antakya Çevreyolu üzeri Primemall AVM ile Adliye Sarayı arasındaki alanda 'EXPO Antakya Alanı Dönel Katlı Kavşağı'nın inşa çalışmalarına başladı.

HBB yetkilileri, Hatay’ın ilk dönel kavşağı olması açısından önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek EXPO Antakya Alanı bağlantı kavşağının 33 metrelik iki adet köprüden oluşacağını bildirdi.

Çalışmaları yerinde inceleyerek dönel katlı kavşak hakkında bilgiler alan Başkan Savaş, “Çok önemli bir projeye imza attık. Hatay’da olmayan, Antakya’nın iki yakasını bir araya getiren ve insanlarımızın Kaymakamlığa, Emniyet Müdürlüğü ve Adliyeye rahatça kullanabilecekleri çok güzel bir kavşak çalışması gerçekleştiriyoruz. İki köprüden oluşacak köprü toplamda 66 metre uzunluğunda olacak. İnsanlarımız hem yaya olarak hem de araçları ile çok rahat bir şekilde ulaşımlarını sağlayabilecekler. Bugün ilk kazığı çakıyoruz. 3 ay içerisinde çalışmalarımızı tamamlamayı hedefliyoruz. Dönel kavşak Hatay’ımıza, Antakya ve Defnemize güzel bir şekilde hizmet edecektir. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN