19 nerenin plakası?

19 nerenin plakası?

Karayollarında seyreden araçlar için vazgeçilmez bir tanımlama aracı olan taşıt plakaları, araçların arkasında ve bazen de önünde yer alan alüminyum levhalardır. Bu plakalar, araçların trafikteki denetimini sağlar ve o araca hukuki ile cezai sorumluluklar yükler. Plakalar, üzerlerindeki harf ve rakamlarla her bir aracı eşsiz kılar.

Devletin resmi kurumları tarafından kayıt ve tanıma işlevi gören plakalar, aynı zamanda aracın sorumluluğunun kimde olduğunu da belirler. Bu sistem, trafiğin düzenlenmesi ve araçların takibinin sağlanması için kritik öneme sahiptir.

19 PLAKA NUMARASI

19 nerenin plakası? Türkiye'deki plaka kodları arasında 19 numara, Çorum iline ait. Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinde sancak olan bu bölge, cumhuriyetin ilanı sonrasında 1924 yılında vilayet statüsü kazanmıştır. Çorum, 1962'de çıkan bir yönetmelikle, Türkiye'deki tüm vilayetlere tahsis edilen plaka numaraları kapsamında 19 kodunu almıştır. Bu tahsis, alfabetik sıralama esasına göre yapılmıştır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN