2022 senesinde sağlıklı, mutlu, huzurlu olmanın yolları neler?

2022 senesinde sağlıklı, mutlu, huzurlu olmanın yolları neler?

Yepyeni bir yıla girdik. 2022 senesinde, doğru planlanacak 12 ay sayesinde, yaşamın diğer seneleri için oldukça faydalı yatırımlar depolanabilir. Peki 2022'yi faydalı geçirmek için ne yapılmalı? 2022 nasıl değerlendirilir, yeni alışkanlıklar nasıl kazanılır? İşte, 2022 yılı için mutluluk kasası niteliğinde öneriler...

Faydalı, kişisel gelişime katkı sağlayan, üretken hissettiren rutinler oluşturarak 2022 yılını verimli bir şekilde doldurabilirsiniz. 'Planlamak', her başarının temel ölçütü olduğu gibi, dolu geçirmek istediğiniz bir yılın için de gerçekleştireceğiniz ilk eylem olmalı. 2022 yılında fiziksel ve psikolojik olarak çok daha iyi hissettirecek birçok öneri haberimizde.

AJANDA TUTUN

Yeni bir seneye girildiğinde pek çok kişi hevesle ajanda satın alır; ancak ne yazık ki ilk ay tamamlanmadan ajandalar bir köşede unutulmaya mahkum olur. Bunun temel nedeni ajanda nasıl tutulur sorusunu doğru yanıtlayamamakta yer alıyor. Öncelikle, belirlenen hedeflere uygun, doğru planlama yapmak gerekiyor.

ajanda.jpg

SU TÜKETİMİNE ÖZEN GÖSTERİN

Su, bütün besinlerin, vitamin ve minerallerin temel çözücüsü. Vücuttaki besinleri küçük parçalara ayırır, sindirimlerinde ve atık maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Bedeni arındırmak için bol bol su tüketmek gerekir. Yeterince su içmemek dehidrasyona sebep olacağı için su tüketimi kesinlikle göz ardı edilmemeli.

su.jpg

PAKETLİ, İŞLENMİŞ GIDALARDAN ARININ

Gün içinde yorgun hissetmenizin nedenlerinden biri, beslenme alışkanlığınızın vücudunuza iyi gelmeyen gıdalardan oluşması olabilir. Diyetinizi güncellemenizde ve sağlıklı karbonhidratlarla vitamin değeri yüksek besinlere beslenme günlüğünüzde yer vermenizde fayda var.

paket.jpg

EGZERSİZ RUTİNİ OLUŞTURUN

Düzenli egzersiz yapmak, beyin fonksiyonlarının gelişmesine katkı sağlar. Vücutta stres ile anksiyeteyi yöneten bölümlerde olumlu değişikliklere sebep olur. Ayrıca, vücudun serotonin gibi hormonlar salgılamasına destek olarak depresif duyguların azalmasını sağlar.

yurumek.jpg

DİJİTAL DETOKS UYGULAYIN

Dijital detoks, bir kişinin, akıllı telefonlar, televizyonlar, bilgisayarlar, tabletler ve sosyal medya siteleri gibi teknoloji ürünlerini kullanmaktan kaçındığı belirli bir süreyi ifade eder. Dijital cihazlar için gerçekleşen “detoks” yaşamdaki sosyal etkileşimlere odaklanmanın bir yolu olarak görülür.

dijital.jpg

SEVDİKLERİNİZLE VAKİT GEÇİRİN

Modern dünyanın stresinden ve karmaşasından sıyrılabileceğiniz en güzel ve güvenilir sığınak sevdiklerinizle birlikte olduğunuz anlarda varlık buluyor. Ailenize, yanında mutlu ve kendiniz gibi hissettiğiniz arkadaşlarınıza daha fazla vakit ayırmalısınız.

aile-001.jpg

ŞÜKÜR DUYGUNUZU ARTIRIN

Yeni bir güne uyanabildiğiniz için, sahip olduklarınız için her zamankinden farklı içtenlikle minnettar olun. Bu samimi teşekkür duygusu, sizi daha iyi hissetirecek ve daha fazla enerji sağlayacaktır.

sukur.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN