ABD’li grup Yeşilçam müziklerinin hayranı

ABD’li grup Yeşilçam müziklerinin hayranı

Cazdan klasik müziğe kadar geniş bir müzik repartuarında parçalar seslendiren ABD’li müzik grubu Pink Martini, ‘Je Dis Oui’ adlı yeni albümlerinin Avrupa turnesi kapsamında sanatseverlerle buluşuyor. Grup bu albümde Türk hayranları için ‘Aşkım Bahardı’ şarkısını da yorumladı.

ABD’li müzik grubu Pink Martini, 2016’nın sonbaharında piyasaya çıkan ve 8 dilde 15 şarkının yer aldığı albümde, Türk hayranları için ‘Aşkım Bahardı’ şarkısını da yorumladı. 15 Nisan’da Volkswagen Arena’da sahne alacak olan grubun kurucusu Thomas Lauderdale “Eski Yeşilçam şarkılarını gerçekten çok seviyoruz. Türk müziği çok derin bir müzik, özellikle nostaljik şarkıları severek dinliyoruz” sözlerini kaydetti. ‘Aşkım Bahardı’ şarkısını daha önce de Belkıs Özener ile aynı sahnede seslendiren grubun şarkılarının sözleri İngilizce’nin yanısıra Fransızca, İtalyanca, Türkçe gibi dillerden oluşuyor.

Klasik müzik, pop ve caz müziği başarılı şekilde harmanlayan grubun tarzı müzik eleştirmenleri tarafından ‘vintage music’ diye adlandırılıyor. 1994 yılından bu yana 10 albüme, yüzlerce yeni şarkıya ve cover’a imza atan 17 kişilik grubun ‘Je Dis Oui’ albümünde ayrıca Fransız şansonlarından Brezilya sokak şarkılarına, samurayların aşk hikayelerini anlatan parçalardan 30’ların Küba müziğine kadar farklı yelpazede eserler bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN