Airbnb'den, kötü yorum bırakan müşterisine tepki: 'İhanet' fotoğraflarını eşine gönderdi

Airbnb'den, kötü yorum bırakan müşterisine tepki: 'İhanet' fotoğraflarını eşine gönderdi

ABD'de bir ev sahibi ve misafir arasında anlaşmazlık yaşandı. Konuyu yargıya taşıyan konuk, Airbnb ve ev sahibine açtığı davada, yaşadıkları yüzünden evliliğinin kötü etkilendiğini söyledi.

ABD'de Shawn Mackey isimli bir kişi, çevrimiçi konaklama hizmeti sunan Airbnb ile bu yolla 2022 yılında evinde kaldığı Pamela Fohler hakkında dava açtı. ABD basınına yansıyan mahkeme belgelerine göre, misafir sayısı ve 'parti yasağı' gibi bir dizi konuda ev sahibi ve konuk arasında anlaşmazlık çıkması üzerine konuk ev sahibi ile ilgili olumsuz yorum yazmış, ev sahibinin buna yanıtı ise evinde kalan erkeğin başka bir kadınla olan güvenlik kamerası görüntülerini eşine göndermek olmuştu.

EV SAHİBİ İLE 'MİSAFİR' ANLAŞMAZLIĞI

Independent'in aktardığına göre, Mackey, 2022 yılında bir futbol maçına gitmek üzere Minnesota'dan Tennessee'ye geldiğinde Fohler'in dört yatak odalı, iki banyolu evini Airbnb üzerinde kısa süreliğine tuttu. Mackey, kendisiyle birlikte dört arkadaşının da evde kalmasını, eğer isterse başka konuklarını da getirebileceği bir alan istiyordu. Fohler'in evini de bu sebeple kiralamıştı. Airbnb 'süper ev sahibi' konumundaki Fohler'in evinde 9-11 Eylül 2022 tarihleri arasında rezervasyon yaptıran Mackey, ev sahibine bir gece evinde akşam yemeği vereceğini ama konuklarının evde kalmayacağını bildirdi.

Rezervasyon bilgilerinde evin 12 kişiye kadar konuğu ağırlayabileceği ifade edilirken, Fohler de Mackey'e misafir listesine nasıl isim ekleyeceğini anlattı. Mackey, bunun üzerine misafir etmeyi planladığı insanların olduğu listeyi ev sahibine gönderdi. Listede, gece evde kalması beklenen kişilerin sayısı ile ilgili bilgilere de yer verildi. Fakat, iddiaya göre, Fohler bunun üzerine evinde sadece sekiz kişinin kalabileceğini ve evde kalsınlar ya da kalmasınlar her bir ek misafirin ise ek masraf anlamına geleceğini söyledi.

'PARTİ, BAĞIRIŞ YA DA KÜFÜRLEŞME YAŞANMADI'

Buna ek olarak, Pamela Fohler'in evinin otoparkına yalnızca dört aracın çekilmesine izin verebileceğini söylediği ileri sürüldü. Bundan yaklaşık 40 dakika sonra, Fohler, yine iddiaya göre, Shawn Mackey'den ek misafirlerin kaydını yaptırmasını ya da derhal evden ayrılmalarını talep etti. Ev sahibi, otoparkta bağrış sesleri ve küfürlü konuşmalarla ilgili şikayet aldığını da sözlerine ekledi. Dakikalar sona Mackey bir mesaj daha aldı. Bu mesajda da ev sahibi Mackey'nin 'parti yok' kuralını ihlal ettiğini ileri sürdü.

Bunun ardından Fohler, Mackey ve tüm konuklardan mülkünü derhal terk etmelerini istedi. Mackey ise ev sahibi kadının söylediklerinin hiçbirinin doğru olmadığını, beş konuk beklese de fazladan sadece bir konuğun eve geldiğini savundu. Mackey, "Parti olmadı. Park alanında herhangi bir bağırış ya da küfürleşme de olmadı" diye konuştu.

OLUMSUZ YORUM YAPTI, HESABI ASKIYA ALINDI

Bunun üzerine kalacak bir yerleri olmayan Mackey, ev sahibine telefon etti, ev sahibinin eşi, görüşme sırasında, Mackey'ye evde kalabileceğini söyledi. Fohler de ertesi sabah Mackey'e evden çıkışla işlemleriyle ilgili talimatları gönderdi ve bu bildirimde herhangi bir ek ücret talebinden, kural ihlalinden ya da ilave konuklardan bahsetmedi. Mackey, o günün gecesi eve döndüğünde kilidin değiştirildiğini gördü ve eve giremedi.

Yeniden ev sahibi ile iletişime geçen adam, tekrar eve girebildi. Konuttan ayrıldıktan sonra ise Airbnb'de Fohler'in hesabında olumsuz bir değerlendirme paylaşan Mackey, ayrıca 502 dolar geri ödeme talep etti. İddiaya göre, Fohler, bu değerlendirmenin ardından Mackey'i 'taciz etmeye' başladı. Fohler, Airbnb'nin olumsuz değerlendirmeyi siteden kaldırmasını sağladı. Şirket, adamın hesabını ayrıca 30 gün boyunca askıya aldı.

'ÇANTANI BEĞENDİM' YAZIP EŞİNE GÖNDERDİ

Ev sahibi, daha sonra Mackey'e gönderdiği mesajda, elinde kendilerine ait olan fotoğraf ve videolara işaret ederek, bunları eşi Teresa'ya mı iletmesi gerektiğini sordu. Fohler, 'videoların da kısa süre içinde hazır olacağını, mesajla göndermek için çok büyük olan videoları YouTube'a yükleyeceğini' söyledi. Söz konusu görüntülerden birinde, Mackey, gece 03.00 sıralarnda yanında eşi Teresa olmayan bir kadınla görünüyordu.

Airbnb de iki gün sonra Mackey'i arayarak 950 dolar borcunun olduğunu söyledi. Açılan davada Mackey'nin yaşadığının 'elektronik dolandırıcılık' olduğu ileri sürüldü. Mackey, bu cezayı ödemedi. Bunun üzerine, kadın, iddiaya göre, Mackey'i başka bir kadınla gösteren fotoğrafı, "Çantanı beğendim" notuyla eşi Teresa'nın iş e-posta adresine gönderdi. Davacının evliliğinin bu olaydan zarar gördüğü de ifade edildi. Mackey, durumu Airbnb'ye bildirdi, fakat şirket ceza ödemesinde ısrarcı oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN