Almanya ayda 3000 euro maaşla kapılarını açtı! Bu işleri yapacak Türk işçiler aranıyor: Başvuru şartları tek tek açıklandı!

Almanya ayda 3000 euro maaşla kapılarını açtı! Bu işleri yapacak Türk işçiler aranıyor: Başvuru şartları tek tek açıklandı!

Yüksek maaşlı iş arayanlara müjdeli haber geldi. Almanya işçi alımı hakkında açıklamalar peş peşe gelirken 2 milyon işçi alımı için başvurular başladı. Ayda 3000 euro maaşla kapılarını açarken başvuru şartlar ve süreci belli oldu.

Almanya'dan son dakika haberi gelirken iş gücünü arttırmak ve daha fazla cazip hale getirmek için hazırlanan yasa onay kararı aldı. Teklifin onaylanması üzerine fırsat kartı yürürlüğe koyulması için hareket geçildi. İşçi eksiğinin giderilmesi için yasa hazırlanırken işçilerin iş bulup gelmelerinden ziyada Almaya'ya geldikten sonra iş aramalarının önü açmak adına ilan yayınlandı.

Almanya'ya geleceklere puanlama sistemi üzerinden Fırsat Kartı verilirken 1 sene geçeri olarak Almanya'ya geliş iş aramak isteyenlere mesleğine uygun iş bulana kadar asgari düzeyde geçimi sağlama adına haftalık en fazla 20 saat çalışacaklara iş imkanı sunuldu.

1 MİLYON 980 BİN İŞÇİ ALIMI

Almanya'da işçi açığı 1 milyon 980 bin olarak belirlenirken alınacak işçilerin en fazla istihdam ettiği kadrolar belli oldu. Yaşlı ve çocuk bakımı, bilişim, el sanatları, KOBİ'ler ve sanayi üzerinden kadro açıkları duyuruldu. Almanya hükümetinin Koalisyon ortağı FDP milletvekili Ann-Veruschka Jurisch yasa teklisi üzerinden açıklamalarda bulunurken Kanada modeline dayalı olarak puan sisteminin olduğu modern göç yasasına geçileceği müjdesi verildi.

almanya işçi alımı

ALMANYA İŞ İLAN BAŞVURULARI

Yasanın onaylanması üzerine kısa sürede yürürlüğe girmesi bekleniyor. Fırsat kartı alarak Almanya'ya gidecekler 1 yıl geçici işlerde çalışabilecek. Yasanın onaylanması üzerine Almanya Konsolosluklarına fırsat kartı başvuruları başlayacağı duyuruldu. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN