Amber Heard’e feminist gruplardan destek: Alenen utandırılmasını kınıyoruz

Amber Heard’e feminist gruplardan destek: Alenen utandırılmasını kınıyoruz

Eski eşi Johnny Depp ile birbirlerine karşılıklı açtıkları iftira davasını kaybetmesinin ardından sosyal medyada linç edilip alay konusu olan Amber Heard‘e 130’dan fazla feminist grup destek vererek imza topladı. Yayımlanan mektupta "Amber Heard’un alenen utandırılmasını kınıyoruz ve ona destek oluyoruz. Herkesin yakın partnerinden gördüğü cinsel şiddeti bildirebilmesini destekliyoruz" denildi.

Hollywood'un bir dönemki popüler çifti Johnny Depp ve Amber Heard'ün evlilikleri bitse de, hukuki mücadeleleri yıllarca bitmedi. Özellikle de 2018’de Amber Heard’ün kaleme aldığı ve Johnny Depp’in adını vermese de ünlü oyuncuyu cinsel taciz ve fiziksel şiddet uygulamakla suçladığı yazı, olayı tüm dünyada canlı yayınlanan bir mahkemeye taşıdı.

Geçtiğimiz haziran ayında sonuçlanan davayı Depp kazanmış, böylelikle sektördeki ve kamuoyundaki itibarını da yeniden kazanmıştı. Her biri şoke eden ifadelerin aylarca gündem olduğu dava, Heard’ün aleyhine sonuçlanıp sosyal medyada ciddi lince maruz kalınca, ünlü oyuncuya feminist gruplardan destek geldi.

'HEARD'ÜN UTANDIRILMASINI KINIYORUZ'

Gloria Steinem ve Women’s March Action'ın da dahil olmak üzere 130’dan fazla feminist lider, Heard ve eski kocası Johnny Depp arasındaki karalama davasındaki karardan beş ay sonra Amber Heard’ü destekleyen bir açık mektup yayımladı.

Mektupta, “Amber Heard’un alenen utandırılmasını kınıyoruz ve ona destek oluyoruz. Herkesin yakın partnerinden gördüğü cinsel şiddeti bildirebilmesini destekliyoruz” diye yazıldı.

'SADECE TACİZ EDENDEN DEĞİL DIŞLANMAKTAN DA KORKUYORUZ'

Açık mektubun organizatörü Bell Abesti, “Bu davaya verilen tepki, hayatta kalan bu kadar çok kişinin neden sessiz kaldığını pekiştirdi. Sadece bizi taciz eden kişiden değil, aynı zamanda başkaları tarafından dışlanmak ve taciz edilmekten de korkuyoruz” dedi.

Abesti sözlerine şu şekilde devam etti: “Amber Heard’e internette neler olduğunu gördükten sonra haber vermeyi yeniden düşünen kadınları şahsen tanıyorum” dedi. Mektupta da “Bir kadının aile içi şiddet ve cinsel saldırı iddiaları eğlence olsun diye alay konusu oldu” denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN