Antony Fauci'den Nicki Minaj'a yanıt: Korona aşıları...

Antony Fauci'den Nicki Minaj'a yanıt: Korona aşıları...

Ünlü şarkıcı Nicki Minaj'ın aşı paylaşımı olay oldu. Koronavirüs aşılarının kısırlık yaptığını ileri süren rapçi Nicki Minaj'a ABD Başkanı Joe Biden'ın sağlık başdanışmanı Anthony Fauci'den yanıt geldi. Fauci, ''Böyle bir şeyin olduğuna dair herhangi bir kanıt olmadığı gibi, olabileceği yönünde mantık bir neden sonuç ilişkisi de yok. Dolayısıyla sorunun yanıtı hayır'' dedi.

Dünyaca ünlü rapçi Nicki Minaj, koronavirüs salgınında önemli bir silah olarak görülen koronavirüs aşılarının kısır yaptığını öne süren bir tweet paylaşımında bulundu. Minaj “Triniad’daki kuzeninin bir arkadaşının aşıdan sonra testislerinin şiştiğini ve nişanlısının düğünü iptal ettiğini” yazdı. Twitter ve Instagram’da milyonlarca takipçisi olan Minaj’ın iddiası üzerine ABD Başkanı Joe Biden’ın sağlık başdanışmanı Anthony Fauci cevap geldi.

NTV'de yer alan habere göre, CNN International’dan sunucusu Jake Tapper, Fauci’ye normalde bu soruyu sormayacağını ama Minaj’ın çok fazla takipçisi olması ve iddiasının aşı karşıtlarınca kullanılması nedeniyle bu konuyu ele almak istediğini belirtti ve “Aşıların erkeklerde veya kadınlarda kısırlık yaptığına dair herhangi bir kanıt var mı?” diye sordu.

'KANIT OLMADIĞI GİBİ MANTIKLI BİR NEDEN-SONUÇ İLİŞKİSİ DE YOK'

Fauci, “Bu sorunun yanıtı çok güçlü bir Hayır. Böyle bir şeyin olduğuna dair herhangi bir kanıt olmadığı gibi olabileceği yönünde mantıklı bir neden-sonuç ilişkisi de yok. Sorunun yanıtı hayır” dedi.

Fauci, böylesi yanlış bilgilerle mücadele etmenin yolunun çok fazla doğru bilgi sunmak olduğunu, bilimin tekil örneklerle ilgili olmadığını ifade etti.

MİNAJ'IN SON PAYLAŞIMI DİKKAT ÇEKTİ

Minaj, Twitter hesabından yeni bir paylaşım yaparak aşı yaptırmanın “normal” olduğunu ve tura çıkmak için yakında kesinlikle aşı olacağını ifade etti. Minaj, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile baş tıp görevlisi Chris Whitty’in corona virüs basın toplantısında da eleştirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN