Artık saatlerce fırçalamak yok! Bu kolay numara ile duş kabinini ve fayansları anında elmas gibi parlatıyoruz!

Artık saatlerce fırçalamak yok! Bu kolay numara ile duş kabinini ve fayansları anında elmas gibi parlatıyoruz!

Elveda kireç kabukları ve göze hoş görünmeyen lekeler! Banyonuzda bulunan cam ve plastik gibi eşyaları birkaç dakikada ve evde bulunan malzemelerle deterjan masrafından da tasarruf etmek için nasıl temizleyeceğimizi görelim.

Şeffaf malzemeli duş kabini, alanı görsel olarak büyütmek için en uygun seçimdir. Özellikle küçük banyolar için harika bir fikir. Ayrıca şeffaf etki, duşun içindeki lekelerin ve kirlerin tespit edilmesini de kolaylaştırır. Açıkçası, daha güzel ve daha büyük bir çevreye sahip olma yanılsaması, duşakabini her zaman tertemiz bırakmak zorunda kalmanın can sıkıntısıyla ödeniyor. Öte yandan, bu malzemelerle en küçük su lekesi bile bir kabus gibi görünecektir. Bu sebeple sürekli meşgul olmalısınız.

1-003.jpg

BANYONUZUN HER ZAMAN PARLAK VE LEKESİZ OLMASI İÇİN ADIMLAR

Bir cam silme aparatına sahip olmak, duşu kullandıktan hemen sonra sıçrayan tüm suları temizlemek için iyi bir başlangıç ​​noktasıdır. Bu basit eylem, hafta boyunca duşakabinin bakımını büyük ölçüde kolaylaştırır. Fırçaya alternatif olarak yüzeylerin üzerinden geçmek için klasik mikrofiber bez de oldukça kullanışlıdır.

Kir, sabun artıkları ve kireç lekeleri başka bir ev ilacıyla da çıkarılabilir. Açıkçası, piyasada sorunu çözmeyi vaat eden birçok geçerli ürün olduğunu hatırlıyoruz, ancak eski numaralara bir göz atmak da her zaman uygundur. Örneğin 5 dakikada duşakabin parıldaması için bir limon yeterli olacaktır.

FAYANSLARI VE DUŞ CAMINI TEMİZLEMEK İÇİN LİMON NASIL KULLANILIR?

Fayansları beyazlatmak için (çoğunlukla nem ve küften etkilenir), bir limonu ikiye bölüp sünger gibi kullanmanız önerilir. Daha sonra, malzemeyi, kireç ve lekelerin üzerinde ısrar ederek, temizlenecek alanların üzerinden hızlıca geçirin. 5 dakika bekletin ve ardından suyla durulayın ve havluyla kurulayın.

Ancak duş başlığındaki delikleri tıkayan kireçleri yok etmek için kaynar su ve limon suyundan oluşan bir solüsyon öneriyoruz. Duş başlığını 5 dakika bekletin ve ardından tüm kireç ve kir kalıntılarını gidermek için hızlı bir şekilde bir fırça ile ovalayın.

2-003.jpg

DUŞAKABİNİ PARLATMAK

Son olarak camın üzerine de limon sürerek duşakabin parlamasını sağlayalım.

Duşakabin camını parlatmak zor bir iştir ancak limonun yağ çözücü ve kireç önleyici etkisi ile sadece kireçler değil, camda zamanla oluşan daha opak lekeler de ortadan kaldırılabilir. Bir süngeri (aşındırmayan) limon suyuna batırıp bardağa geçiriyoruz. Etki etmesi için birkaç dakika bekletin ve sonra durulayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN