Asgari ücrete ara zam için heyecanlandıran sözler! Bakan Bilgin resmen açıkladı: O tarihte...

Asgari ücrete ara zam için heyecanlandıran sözler! Bakan Bilgin resmen açıkladı: O tarihte...

Yeni yılla beraber asgari ücrete zam gelirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat bilgin canlı yayında soruları yanıtlarken asgari ücrete ek zam sinyalleri verilirken EYT hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Son dönemlerde gündemde yer alan zamlara karşılık olarak ''Asgari ücrete ek zam olacak mı?'' ''Asgari ücrete ek zam ne zaman yapılacak?'' soruları sıklıkla gündeme geldi. EYT üzerinden ilk etapta 2 milyon 500 bin kişi emekli olmaya hak kazanırken Bilgin, konu hakkında merak edilen tüm soruları detaylarıyla açıkladı.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM YAPILACAK MI?

Bakan Bilgin, açıklamalarda ara zama dair önemli ifadeler kullandı. Ara zama gerek kalmayacağını düşünen Bilgin, Cumhurbaşkanımızın dediği gibi beklenmedik olağan dışı bir durum olursa ve işler tersine giderse bunun olabileceği yönünde olumlu dönüşler yapıldı.

Enflasyon oranları ele alındığında Merkez Bankası tarafından gelen açıklamalara bakıldığında düşüşün olası durum olduğu belirtildi. Yıl sonunda yüzde 30'un altında yüzde 20'lerde bir enflasyon ile karşılayacağız. ifadeleri kullanılırken enflasyon oranlarının düşeceği yönünde belirtiler verildi.

asgari ücrete ek zam

SÖZLEŞMELİ PERSONEL KADROYA GEÇTİ

Son dönemlerde gündemde olan sözleşmeli personellerin kadroya geçişine ilişkin çalışmalarda 140 bin sözleşmeli personelin hayaline kavuştuğu bilgisi verildi. Sözleşmeli personelin haklarında düzenlemeler yapılarak kamu üzerinde daha adil düzenlemeye el atıldı.

EYT'LİLERİN İLK MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Milyonlarca vatanda uzun süredir EYT hakkında gelişmeleri yakından takip ederken ilk aşamada 2 milyon 500 bin kişi emekliliğine kavuşacak olup ilk maaşların ne zaman ödeneceği bilgisi verildi. EYT üzerinde ilk maaşlar Mart 1'de hesaplara yatırılacak.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN