Asgari ücretli ve emekliler şimdi turnayı gözünden vurdu! Yeni zam yolda: Bu oranlar cüzdanları bayram ettirecek!

Asgari ücretli ve emekliler şimdi turnayı gözünden vurdu! Yeni zam yolda: Bu oranlar cüzdanları bayram ettirecek!

Gündemde erken seçim haberleri yer alırken milyonlarca kişinin yüzlerini güldürecek açıklamalar geldi. Asgari ücret, memur, emekliyi sevindirecek olan karar Ankara'da kulislerde yer aldığı iddia edildi. Seçim öncesi maaşlara zam mı geliyor? Bayram ikramiyelerinde ne kadar artış yapıldı? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada seçimin 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacağı bilgisi verildi. Ankara'da toplantılarda gündeme gelen diğer konu ise seçim öncesi zam oldu. Kısa Dalga'daki köşesinde bir yazı kaleme alan Mehmet Çetingüleç, kulislerde yer alan bilgilere dair konuşanları aktardı. Asgari ücrete, memura ve emekliye ne kadar zam gelecek?

İktidar partilerinin oy oranlarının düşmesine paralel olarak zam oranlarının da yükseleceğini iddia eden Çetingüleç'in yazısından dikkat çeken bölümleri ise şöyledir;

-İktidar olası 14 Mayıs seçimlerinde ek zam yapılması.

-Emeklilere verilen 1.100 TL ikramiye ödemelerinin 2.500 ve 3 bin TL aralığında olması

-Asgari ücrete yüzde 10 ve emeklilere ise 10-20 arasında ek zam yapılması.

-Anket üzerinde oy oranlarının düşmesiyle beraber zam oranlarının yükselmesi.

-Asgari ücretlilere yüzde 54,66 zam yapılırken seçim sonrasında tekrardan ayarlama yapılacağı bilgisi verildi.

seçim öncesi maaşlara zam

Kulisler üzerinden konuşmalar devam ederken 2023 yılının ilk yarısı için emekli maaşlarına yüzde 40 oranında zam yapılması hedeflenirken yüzde 30 ile bu durum sınırlı tutuldu. Kalan kısım ise seçim öncesinde yapılacağı bilgisi verildi. Enflasyon oranlarının gün geçtikçe artışa geçmesiyle beraber zamların yapılmamasından emeklilerin etkilenmesi ve bu ödemelerin ise devlet tarafından yapılmasıdır.

Bununla beraber ise asgari ücreti özel sektör uyguladığı için devlet tarafından yük oluşmadığından maaş zam sonrasında SGK primleri de artışa geçildi. Asgari ücret zam sonrasında ise KDV, ÖTV gibi vergi gelirleri arttı. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN