Asgari ücrette çifte zam haberi! Son dakika duyuruldu: Masada çıkan rakam erken sızdı! İşte 2023 asgari ücret tablosu

Asgari ücrette çifte zam haberi! Son dakika duyuruldu: Masada çıkan rakam erken sızdı! İşte 2023 asgari ücret tablosu

Milyonlarca asgari ücretli işçi, 2023'te ne kadar zam alacakları sorusuna yanıt arıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını yapıyor. Rakamlarının ikinci toplantıda netleşmesi beklenirken, üçüncü toplantıda 2023 asgari ücret artışı açıklanacak. Detaylara haberimizden göz atabilirsiniz…

Milyonlarca vatandaşın gözü yarın yapılacak asgari ücret toplantısına çevrildi. Asgari Ücret Kurulu yarın ikinci toplantısını yapacak ve 2023'te yürürlüğe girecek yeni asgari ücreti kararlaştıracak ve üçüncü toplantıda açıklanacak.

Asgari ücret tespit komitesi 15 kişiden oluşur. Çalışan ve işveren ile birlikte 5 yönetim kurulu üyesi komiteyi oluşturmaktadır.

Asgari ücret belirlenirken enflasyon başta olmak üzere tüm ücret ve geçimlik göstergeler. beğenildi. Özellikle enflasyon, önemli bir bilgi olarak çok önemli bir rol oynar.

asgari ücret

Önceki yıllara bakıldığında neredeyse tüm artışlar yıllık enflasyonun 3-10 puan üzerinde gerçekleşti. Bu yıl asgari üretim artışının enflasyonun üzerinde olması bekleniyor. Ancak soru, yıllık enflasyona mı yoksa 6 aylık enflasyona mı bakılacağıdır.

ENFLASYONUN ÜZERİNDE

Geçen Aralık ayındaki toplantılarda birçok güncelleme yapıldı. Birincisi, asgari ücret enflasyonun oldukça üzerine çıkarıldı ve yüzde 50 sınırını aştı. Ardından devrim niteliğinde bir kararla asgari ücret geliri ve damga vergisi kaldırıldı.

Asgari ücret vergilendirilmez, ancak tüm ücretlerin asgari ücreti de vergilendirilmez. 2022 asgari ücret yenilikleri bununla da kalmadı. Asgari ücret komitesi Haziran ayında beklenmedik bir şekilde yeniden toplandı ve yılın ortasında asgari ücrete zam yapıldı.

Böylece yüzde 30'luk artışla 2022'de asgari ücrete yüzde 95'in üzerinde zam yapılmış oldu. 2023'te belirlenecek asgari ücretle ilgili toplantılar geçen yıl başladı. Bu nedenle 2023 asgari ücretinin ay bitmeden açıklanmasını bekliyoruz.

asgari ücret

Burada en merak edilen zam 2023 Haziran ayında yeni asgari ücreti belirleyecek mi? Yapılan açıklamalara bakarsak bu yıl bambaşka bir modele göre çalıştığımızı göreceğiz.

Ancak bir veya iki asgari ücretin belirlenip belirlenmeyeceği henüz söylenmedi. Çift asgari ücret getirilmesine karar verilirse, zamlar da değişecektir. Bu kez emekli ve memur zamlarında olduğu gibi 6 aylık enflasyon belirleyici olacak.

HERKESİ ETKİLEYECEK

Asgari ücretteki artış aslında tüm ücretleri etkiliyor. Çünkü işlerde en düşük ücretin artması ücret artışını da artırıyor.

Tüm şirketler çalışanlarına asgari ücretteki yüzde artış oranına göre zam yapıyor. Asgari ücret, ücretlerin yanı sıra birçok borç sayısını, işsizlik ödeneğini ve sigorta primlerini de etkiliyor. Aslında bir çalışandan bir memura. İşsizlerden iş adamlarına kadar herkesi etkileyen bir özelliği var.

NET KAÇ TL OLACAK?

Türk-İş asgari ücret için kırmızı çizgilerinin 7785 lira olduğunu ve bunun altına razı olmayacaklarını söyledi.

Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan ankete göre halkın yeni yıl için ortak asgari ücret beklentisi 7485 lira oldu.

Enflasyon oranına bakıldığında buradaki artışla net asgari ücretin 8 bin lirayı geçmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN