Askerdekiler erken terhis olacak mı? Kışladakilerde erken terhis mutluluğu

Askerdekiler erken terhis olacak mı? Kışladakilerde erken terhis mutluluğu

Askerdekiler 2019’da erken terhis olacak mı? sorusu son zamanlarda sıkça sorulmaya başlandı. Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar’ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı yeni askerlik sisteminin ayrıntılarının belli olmasının ardından askerdekilerin gözü 2019’da erken terhiste… Şu an kışlalarda askerlik görevini yapan askerler, erken terhis olunacak mı? sorusunu soruyor. Peki 2019’da 6 ayı dolduranlar erkenden eve gidecek mi? İşte detaylar…

Geçtiğimiz günlerde Bakan Akar tarafından açıklanan yeni askerlik sistemi yasası Meclis’e sunuldu. Son dakika gelen bilgilere göre Meclis’ten geçmesinin ardından askerdekilerin gözü de erken terhise çevrildi. 1 ayı zorunlu eğitim, toplamda 6 aylık askerlik süresinin belirlendiği yeni sistemde, 6 ayın sonunda bir 6 ay daha devam etmek isteyenler, 6 ay boyunca asgari ücretin altında olmayacak şekilde ücret alacak. Ancak 6 ayını dolduranların birçoğu ise erken terhis olmak için gün sayıyor. Peki erken terhis 2019’da olunacak mı? Askerdekiler Ramazan Bayramında erken terhis olabilecek mi? İşte detaylar…

Erken terhis olunacak mı?

Yeni askerlik sistemiyle ilgili kanun teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) sunuldu. Mevcut sistemde 4 senelik üniversite okumayanlar, askerlik görevini 12 ay olarak yerine getiriyor. Bu yasa çıktığı takdirde 6 ayını dolduran uzun dönem askerler, erken terhis imkânından faydalanabilecek. Mesela kışlada 8. ayında olan bir asker yasanın çıkmasıyla birlikte askerlik süresi 6 aya düşürüldüğü için 4 ay daha askerlik yapmadan terhis imkânına kavuşacak.

19-05/23/askerdekiler-erken-terhis-olacak-mi-kisladakilerde-erken-terhis-mutlulugujpgg.jpg

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni askerlik sistemiyle ilgili önemli detayları açıkladı. Bu sistemin ne zaman hayata geçirileceği merak içerisinde bekleniyordu. Askerlikle yükümlü yüz binlerce vatandaş, onların aileleri ve yakınları, Milli Savunma Bakanlığı ve Meclis'ten gelecek haberi bekliyordu. Son dakika haberine göre, yeni askerlik sistemi TBMM’ye sunuldu. Yeni sistem komisyon ve genel kurul görüşmelerinin ardından yasalaşacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN