Aslında karpuz değil zehir yiyormuşuz! Bu işaretler varsa ağzınıza sürmeyin: Hastanelik olabilirsiniz

Aslında karpuz değil zehir yiyormuşuz! Bu işaretler varsa ağzınıza sürmeyin: Hastanelik olabilirsiniz

Yaz mevsimi ile birlikte karpuz sezonunda açıldı. Karpuz alırken bu detayı gözden kaçırmamanız gerekiyor. Karpuz yiyeyim derken zehirlenebilirsiniz. İşte karpuzun zehirli olduğunu gösteren o işaret…

Sağlık açısından son derece yararlı olan karpuz hiç bu şekilde gördünüz mü? Yaz sıcaklığında en çok tüketilen besinler arasında yer alan karpuzun zehirli olduğunu gösteren işaretler tek tek açıklandı. Bazı karpuzların tüketilmesi durumunda zehirleme etkisi yaptığı ortaya çıkarken karpuzlarda nitrojen yani azot olduğu aktarıldı. Bitkilerin büyümesi ve gelişmesi için gerekli bir element olan azot yetiştiricilerin aşırıya kaçması durumunda zehirleme etkisi yaratıyor. Bitkilere azot eklendiğinde 3 hafta içerisinde 11 kilogram ağırlığında bir karpuzun elde edildiği bilinirken fazla olması durumunda vatandaşların zehirlenebildiği vurgulandı. Bu nedenle karpuz alırken dikkat edilmesi gereken belli başlı noktalar bulunuyor. İşte karpuzun zehirli olduğunu gösteren o işaret…

KARPUZU YEMEDEN ÖNCE MUTLAKA BAKIN

Marketten karpuz almadan önce ya da aldığınız karpuzu tüketmeden önce mutlaka dış yüzeyine bakmanız gerekiyor. Dış yüzeyinde delik olup olmadığını kontrol ederek karpuzun zehirli olup olmadığını da anlayabilirsiniz. Kestiğinizde içi oldukça taze ve sağlıklı görünse bile dışarıda bulunan delik o karpuzun zehirli olduğuna işarettir.

karpuz-kesmek.jpg
Karpuz üzerinde bulunan delik nitrojen iğnesinin bir göstergesidir. İnsan vücudunda zehirlemeye yol açan nitrojenin tüketilmesi durumunda hastanelik olabilirsiniz. Bunun yanı sıra karpuz dışında oluşan deliklerin böcek izi olduğu da düşünülmektedir. Ancak sandığınız gibi böcek izi değil bir nitrojen göstergesi olarak da karşımıza çıkmaktadır. Bu kapsamda delikli meyvelerden uzak durmanız gerekiyor. Fakat karpuz seçerken ufak ve sığ delikler bu durum için geçerli değildir. Deliklerin derin ve belirgin olması gerekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN