Ayakkabıdan Gelen Kötü Kokulardan Kurtulmanın En Kolay Yolu! Bu İpucu İle Kötü Kokular Anında Yok Olacak

Ayakkabıdan Gelen Kötü Kokulardan Kurtulmanın En Kolay Yolu! Bu İpucu İle Kötü Kokular Anında Yok Olacak

Hava sıcakken bile spor ayakkabı giymeyi seviyoruz. Sadece çok rahatlar! Ancak içlerinde daha uzun süre dolaştığımızda, biraz kokmaya meyilli olduklarını kabul etmeliyiz. Kokan ayakkabılar ayaklarınızın daha çabuk terlemesine neden olur ve bu da ayakkabılarınızı daha da kötü kokutur. Onlara iyi bir temizlik yapma zamanı!

Ayakkabılarınızın hoş olmayan bir koku yaymasını önlemek için onları uygun şekilde temizlemeniz önemlidir. Ayrıca, önlem almak tedavi etmekten daha iyi olduğu için, artık o kadar çabuk kokmaya başlamamalarını sağlamak da akıllıca olur. Kokmuş ayaklardan nasıl kurtulacağınıza dair bir ipucumuz var!

2-002.jpg

KAHVE POŞETLERİ

Ayakkabılarınızdaki hoş olmayan kokudan kurtulmak için fazla bir şeye ihtiyacınız yok: birkaç kahve poşeti işinizi görecektir! Kullanılmayan bir kahve poşeti, ayakkabılarınızdaki nemi ve kokuyu emecektir. Akşam yatmadan önce her iki ayakkabınıza da kullanılmamış bir kahve poşeti koyun ve gece boyunca orada bırakın. Ertesi sabah onları çıkarın ve ayakkabılarınız yeni gibi olacak. Umduğunuz kadar yardımcı olmadığını düşünüyorsanız, işlemi birkaç kez daha tekrarlayabilirsiniz. Evde kahve pedleri yok mu? Bu hileyi kullanılmayan çay poşetleri ile de deneyebilirsiniz!

AYAKKABILARI DONDURMA

Sıfırın altında olan sıcaklıklara maruz kaldığında bakteriler ölür. Bu sebeple, canınızı sıkan kokuları yok etmek için ayakkabı dondurma uygulaması tercih edilebilir.

Kötü kokuya sahip olan ayakkabıları uygun bir poşete yerleştirin ve dondurucuya koyun. Dondurma işlemi bittikten sonra çıkarın ve ayakkabıların nemini almak için içerisine peçete yerleştirin.

1-002.jpg

TABANLIK

Ayakkabılar için özel tabanlık satın alınabilir. Ayaklarınız çok terlerse, aktif karbon içeren yeniden kullanılabilirliği seçmek daha iyidir.

PUDRA YÖNTEMİ

Nemi hapsetme özelliğine sahip olması ile birlikte talk pudrası ve bebek pudrası ayakkabılarda bulunan kötü kokuları yok edebilir. Yapmanız gereken tek şey bir bebek pudrası veya talk pudrasını ayakkabınızın içerisine boşaltın. Bununla beraber terlemeyi engellemek amaçlı ayakkabıyı giymeden önce, ayaklara talk pudrası sürmek oldukça etkili çözüm yöntemleri arasında bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN