Ayakların Terlemesini ve Kokmasını Önlemek İçin Mucizevi 6 İpucu!

Ayakların Terlemesini ve Kokmasını Önlemek İçin Mucizevi 6 İpucu!

Terli ayaklar gerçekten utanç verici olabilir. Hava sıcak olduğunda ve ayaklarınızın kokacağını ve terleyeceğini bildiğinizde, ayakkabılarınızı başkalarının önünde çıkarmak kesinlikle beklemediğiniz bir şey olabilir. Çoğu insan muhtemelen ayaklarınız koktuğu için sizi yargılamayacaktır, ancak bu özgüveninize bir darbe vurabilir. Neyse ki, ayaklarınızın ilk etapta terlemesini önlemenize ya da kokan ayaklardan kurtulmanıza yardımcı olabilecek bir sürü ipucumuz var.

Terli ayaklar kolayca önlenebilir veya düzeltilebilir. İşte terleyen ve koku yapan ayaklardan kurtulmak için merak edilen bazı harika ipuçları!

1. ÇORAP

Ayaklarınızın kokmasını önlemek ister misiniz? O zaman doğru mevsim ve aktivite için doğru çorabı giydiğinizden emin olmalısınız. Dışarısı sıcak olduğunda, uygun havalandırma sağladığı için pamuklu çorap giymek en iyisidir. Kış aylarında ayaklarınız çabuk üşüyorsa yün çorap giyebilirsiniz. Naylon çorap giymeyin; bunlar nemi hapsedebilir ve aslında ayaklarınızın daha çabuk terlemesine neden olur. Ayrıca spor çorapları veya diğer nem emici çorapları giymeyi de seçebilirsiniz.

haberici-003.jpg

2. TERLEMEYİ ÖNLEYİCİ

Ayaklarınızın aslında vücudunuzun diğer bölümlerinden daha fazla ter bezi içerdiğini biliyor muydunuz? Öyleyse neden terlemelerini önlemek için üzerlerine deodorant sıkmıyorsunuz? Ne de olsa koltuk altlarımızla yaptığımız şey bu. Terlemeyi önleyici bir deodorant kullanın ve yatmadan önce kuru ayaklarınıza püskürtün. Sabah durulayın. Bunu arka arkaya üç veya dört gün yapın ve ardından haftada bir veya iki kez çevirin.

3. HİDRASYON

Su içmek aslında ayaklarınızın terlemesini önlemeye yardımcı olabilir. Yeterli miktarda su içtiğinizden emin olmak vücut ısınızı düzenlemenize yardımcı olur ve bu da bolca terlemeye başlama ihtimalinizin daha düşük olduğu anlamına gelir.

4. UYGUN AYAKKABILAR

Tıpkı çoraplarınızda olduğu gibi, doğru ayakkabıları giydiğinizden emin olmak önemlidir. Dışarısı sıcak olduğunda, deri veya kanvas gibi nefes alabilen bir kumaştan yapılmış bir çift ayakkabı seçmek en iyisidir. Patentli veya plastik gibi malzemeler, uygun hava akışı olmadığı için teri ayakkabının içinde tutacaktır - bu yüzden bunlardan kaçınmak istersiniz. Başka bir ipucu: Her zaman ayakkabılarınızın doğru beden olduğundan emin olun. Çok küçük ayakkabılar giymek ayakların çok daha çabuk terlemesine neden olur.

Ayakların terlemesini önlemek için size verdiğimiz ipuçları bunlar. Ama ya ayaklarınız zaten terliyse? Ayak terlerinden kurtulmanıza yardımcı olacak birkaç yönteme daha göz atmak için okumaya devam edin.

Terli ayaklarınızdan kurtulmak için yapabileceğiniz birkaç şey var. Yeniden diri ayaklara kavuşmanıza yardımcı olacak iki harika yöntemi sizlerle paylaşıyoruz.

haberici2.jpg

5. LİSTERİN AYAK BANYOSU

Malzemeler;

Listerin
Sirke
su

Hazırlanışı;

Bir bardak Listerine, bir bardak sirke ve bir bardak ılık su alın ve bunları bir küvette karıştırın. Ayaklarınızı küvete sokun ve 15 dakika boyunca banyoda bekletin. Listerine, ayaklarınızdaki tüm bakterileri öldürecek ve bu da onların daha taze kokmasını sağlayacaktır. Sirke ayrıca bakteri öldürücü olarak da çalışır: bakteriler sirkenin asitliğini sevmez. Eklenen bonus: Bu ayak banyosundaki bileşenler, ayaklarınızdaki gözeneklerin küçülmesine neden olur, bu da ayaklarınızın kolay kolay terlemeyeceği anlamına gelir. Ayrıca ayaklarınızdaki ölü deri hücreleri de temizleneceği için güzel ve yumuşak ayaklara sahip olacaksınız.

6. SİYAH ÇAY AYAK BANYOSU

Malzemeler;

2 poşet çay (siyah çay)
1 litre su
bir tencere
bir küvet
sabun
havlu

Hazırlanışı;

Büyük bir tencereye bir litre su koyun ve çay poşetlerini ekleyin. Suyu kaynatın ve 10 dakika kaynatın. Ocaktan alıp 15 dakika soğumaya bırakın. Ayaklarınızı sabun ve suyla yıkayın ve temiz bir havluyla iyice kurulayın. Çay poşetlerini sudan çıkarın ve suyu bir küvete dökün. Ayaklarınızı bu ayak banyosunda 15 ila 20 dakika bekletin. Tekrar çıkarın ve kuru ve temiz bir havluyla kurulayın. Bu işlemi günde iki kez tekrarlayın ve terleyen ayaklarınızın geçmişte kaldığını fark edeceksiniz!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN