Ayçiçek yağlarına her gün kızartma yaptıracak indirim! Gümrük vergisi sıfırlandı, işte rafları boş bırakacak yağ fiyatları

Ayçiçek yağlarına her gün kızartma yaptıracak indirim! Gümrük vergisi sıfırlandı, işte rafları boş bırakacak yağ fiyatları

Son yılların en çok zamlanan ürünleri arasında yer alan ayçiçek yağında dev kampanya başladı. Ayçiçek yağının fiyatını görenler marketlere hücum ediyor. Bu fiyatlardan sonra raflarda boş kalacak. İşte ayçiçek yağı güncel fiyatları…

2023 yılı Ocak ayına hızlı bir başlangıç yapan ayçiçek yağı fiyatları dikkat çekiyor. Marketlerin kampanyaları yakından takip edilirken son açıklama ile 1 TL'ye ayçiçek yağı satıldığı duyuruldu. Yanlış duymadınız sadece 1 TL'ye ayçiçek yağı alabilirsiniz. 1,2,3,4,5 litrelik ayçiçek yağı fiyatları gündeme bomba gibi düştü. Fiyatı gören müşteriler market önünde kuyruk oluşturuyor. İşte ayçiçek yağı güncel fiyatları…

YOK BÖYLE KAMPANYA


Bizim Toptan’da Ocak ayına özel başlatılan indirim kampanyası vatandaşların dikkatinde yer alıyor. Dip fiyattan satışa sunulan ayçiçek yağının fiyatı 1 TL'ye düştü. Bizim Toptan Besler marka ayçiçek yağının fiyatını görenler marketlere akın ediyor. 5 Şubat 2023 tarihine kadar 500 TL ve üzeri tüm alışverişlerde Bizim Toptan müşterileri Besler marka litrelik ayçiçek yağının sadece 1 TL'ye alabiliyor.

aycicek-yagi-2.jpg


Kampanyanın bireysel müşteriler için geçerli olduğu belirtilirken Bizim Toptan mağazaları üzerinden yapılan alışverişlerin geçerli olduğu açıklandı. Ayçiçek yağı ile birlikte birçok farklı üründe indirim yapma kararı alan Bizim Toptan hem mağazalarında hem de online platformda geçerli olan kampanya detaylarını açıkladı. Kampanya kapsamında geçerli olan indirim ürünleri ve etiket fiyatları şu şekildedir:

  • Lipton Doğu Karadeniz çayı 1 kg: 76,90 TL
  • Tadelle fındık dolgulu çikolata 3x 30 g: 19,95 TL
  • Domates çamaşır suyu çeşitleri 810 g: 21,95 TL
  • Tat domates salçası 830 g: 36,90 TL
  • Coco Cola kutu 6x 330 ml: 56,90 TL
  • Söke un geleneksel 5 kg: 58,90 TL
  • Asperox sarı- mavi güç 1 L: 27,50 TL


AYÇİÇEK YAĞINA DEV İNDİRİM YAPILACAK


2023 yılı itibarı ile ayçiçek yağının gümrük vergisinin sıfırlanmasına karar verildi. Bu kapsamda iç pazarda yağ fiyatlarında %15 düşüş bekleniyor. Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle yükselen ayçiçek yağı fiyatlarını fırsat bilen stokçularda fiyatların daha çok yükselmesine neden oldu. Artan fiyatlarla birlikte yılbaşından önce ham ayçiçek yağı ithalatında ton başına 250 dolar zam yapılırken ayçiçeği çekirdeği ne ise %5 vergi uygulandı. Ham ayçiçek yağı ve çekirdekteki gümrük vergilerinin sıfırlanması ile fiyatların düşmesi bekleniyor. Yaşanan gelişmeler ile birlikte ayçiçek yağının fiyatlarına indirim yapılacağı söylendi.

aycicek-yagi-rekor-zam.jpg
AYÇİÇEK YAĞINA %10-15 İNDİRİM YAPILACAK

Ensonhaber’de yer alan bilgiler doğrultusunda Solventum Yönetim Kurulu Başkanı Onat Angı ayçiçek yağı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Angı, Türkiye'nin yılbaşında ham yağ ve ayçiçeği çekirdeği ithalatı vergilerini sıfırlaması ile birlikte son 15 gün içerisinde 150.000 ton ham yağ bağlantısı yapıldığını söyledi. Normal şartlarda Türkiye'de aylık 50 ile 60.000 ton arasında ham yağ alımı yapıldığını belirten Angı, 15 günde bu oranların 150.000 ton olarak yansıdığını ifade etti.

ALIM İŞTAHI BİTTİ FİYATLAR DÜŞTÜ


Konu hakkında açıklamalarına devam eden Onat Angı, “Türkiye'nin aldığı kararlar yurtdışı piyasalarını da etkiliyor. Yurtdışında fiyatlar yüzde 3 ile 4 oranında arttı. Ham yağın ton fiyatı bin 225 dolardan 1260 dolara kadar yükseltti. Ancak Türkiye'nin alım iştahının azalmasıyla fiyatlar tekrar düşüşe geçti. TMO'nun Geçen hafta yaptığı 24 bin tonluk ihalede Tekirdağ teslim fiyatı bin 219 dolar, İskenderun'a ise bin 229 dolar olarak gerçekleşti.” dedi.

aycicek-yagi-3.jpg

ŞUBAT AYINDA %10 İLE 15 ARASINDA İNDİRİM YAPILACAK


Gerçekleştirilen ihale ile fiyat düşüşünün tescillendiğini ifade eden Angı, uluslararası piyasada ham yağ fiyatlarının da 1.230 ile 1.235 seviyesinde işlem gördüğünü ifade etti. Marmara teslim fiyatının ton başına 225 dolar olduğuna dikkat çeken Angı, çekirdek fiyatlarının ise yurt içinde 11.500 TL seviyesinde işlem gördüğünü aktardı. Vergisiz ham yağ fiyatlarını iç pazarda kilo başına maliyetinin 26 TL'den 24 TL'ye düştüğünü belirten Angı, yeni bağlantı yapılan malların piyasada yer alması durumunda fiyatlarında %10 ile 15 arasında düşeceğini aktardı.


AYÇİÇEK YAĞI FİYATLARI

aycicek-yagi-fiyat.jpgyag-fiyat.jpgyag-fiyatlari.jpg


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN