Ayla Algan son yolculuğuna uğurlandı

Ayla Algan son yolculuğuna uğurlandı

Geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden 86 yaşındaki tiyatro ve sinema oyuncusu Ayla Algan, Teşvikiye Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Tiyatro ve sinema oyuncusu Ayla Algan 86 yaşında geçirdiği beyin kanaması sonucu 4 Ocak’ta hayatını kaybetti. Algan için, Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenlendi. Usta sanatçı Ayla Algan, Teşvikiye Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Aşiyan Mezarlığı'nda defnedildi. Cenaze törenine sevenleri ve sanat dünyasından birçok insan katıldı. Törene İstanbul Valisi Davut Gül ve Şişli Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Zafer Algöz, Orhan Gencebay, Erdal Özyağcılar ve Alper Kul Kerem Alışık, Bülent Emin Yarar, Bennu Yıldırımlar ve Hakan bilgin katıldı.

8445512.jpg

"SEVGİLİ ABLAMIZ HARİKA BİR İNSANDI"

Orhan Gencebay, “Ayla hanım, sevgili ablamız harika bir insandı. Çok iyi bir sanatçıydı. Hem tiyatro alanında hem müzik anlamında. Biz yıllar öncesinden beraber çalışmalar yaptık. Yurt dışında da çok görev yaptı bu konuda. Hem tiyatro hem müzik alanında süperdi. İnsan olarak süperdi, Allah gani gani rahmet eylesin” dedi.

8445505.jpg

"ÇOK FARKLI BİR İNSANDI"

Erdal Özyağcılar, “Alper kardeşimle beraber talebesiyiz, 2 jenerasyon. Benim yaşım 75, eski bir jenerasyonum. Yeni jenerasyon Alper. Yani biz hocamızı, ablamızı, annemizi, onu kaybettik yani. Çok farklı bir insandı. Damarlarında devamlı tiyatro akan, tiyatro heyecanı olan biriydi" ifadelerini kullandı.

8445508.jpg

"CUMHURİYET TARİHİNİN YETİŞTİRDİĞİ ÖNEMLİ DEĞERLERDEN BİRİSİ"

Alper Kul, “Yeni bir kitabı çıkmıştı, bir kaynak kitaptır. Kendisiyle en son bir ay önce o kitap hakkında konuşma şansımız oldu. Kendini Türk tiyatrosuna, insanları eğitmeye adamış bir kadın kendisi, aynı zamanda hocamız. Hepimizin hocası, Cumhuriyet tarihinin yetiştirdiği önemli değerlerden birisi. Yani kelime olarak gerçekten kendini eğitime vakfetmiş bir insan diyebiliriz. Her anında motive ederdi. Abla-kardeş, anne-çocuk, usta-çırak, yönetmen-oyuncusu hep iç içeydi. Sevenlerinin başı sağ olsun” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN