Azeri genç piyanist Abasov Ankara’da

Azeri genç piyanist Abasov Ankara’da

Hafta sonu ne yapsak? Azeri genç piyanist Abasov Ankara’da

MİT ve MASAL SERGİSİNDE SON ON GÜN 

Vehbi Koç Vakfı’nın İstiklal Caddesi’ndeki yeni kültür ve sanat kurumu Meşher’in ‘Kalıpları Aşınca: Mit, Efsane ve Masallarla Avrupa’dan Çağdaş Seramik’ sergisi 22 Aralık’a kadar ziyaretçilerini bekliyor. Geçmişten günümüze anlatılagelen hikâye ve söylencelerden ilham alan seramik eserler ile adeta kil ve seramiğin insanlık tarihindeki izini süren sergide 13 sanatçının eseri yer alıyor. Ziyaret, etkinlik ve sergi turlarının ücretsiz olarak gerçekleştirildiği Meşher’i pazartesi hariç haftanın altı günü ziyaret edebilirsiniz. Şimdiden söyleyelim, Meşher 21 Aralık Cumartesi ise en uzun gecede, en uzun sergi deneyimi yaşatmak için saat 21.00’a kadar açık olacak.  

BURSA’DA ‘AKŞAM YEMEĞİ’ 

Bursa Devlet Tiyatrosu’nun Can Çelebi’nin Herman Koch’tan Türkçeye çevirdiği, Süheyla Elbaş Zeybek’in yönettiği ‘Akşam Yemeği’ tiyatro oyunu yarın saat 15.00 ve 20.00 saatlerinde Ahmet Vefikpaşa Sahnesinde izleyiciyle buluşacak. Ufuk Şener, Demet Oran ve Ayşe Dinç Yıldız gibi Devlet Tiyatrosu oyuncularının rol aldığı oyun gençlerin ‘küçük burjuva’ aileleriyle lüks bir restoranda akşam yemeğinde bir araya gelmesi hikayesi üzerinden  ‘şiddet’ olgusunu masaya yatırıyor. 

19-12/13/2-1576185987.jpg

ABASOV’DAN ROMANTİK KONSER 

Ulusal ve uluslararası yarışmalardan ödüllerle dönen, 2017’de Azerbaycan Cumhuriyeti ‘Gençlik Ödülü’ ile onurlandırılan başarılı azeri piyanist Murad Abasov ‘Romantikler ile Bir Akşam’ ve ‘Baroktan Romantıklere’ başlıklı iki farkli konserle Ankaralılarla buluşuyor. Abasov’un Chopin, Liszt ve Scriabin’in eserlerini icra edeceği konserler, bugün ve yarın akşam  saat 20.00’da Mozarthaus Sanat ve Konser Evi’nde gerçekleşecek. Biletleri Biletix’ten alabilirsiniz. 

DOSTLUK FİLM FESTİVALİ 

Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali, bugün başlıyor. Festivalde, 50 kısa film ve 4 uzun metraj film Fitaş Sineması, Salt Galata ve Zeytinburnu Kültür Merkezi’nde izleyiciyle buluşuyor. Film gösterimlerinin yanı sıra, 14 Aralık’ta Salt Galata’da ‘Uzun Metraja Geçiş Deneyimleri’ adlı bir söyleşi gerçekleşecek. Faysal Soysal’ın moderatörlüğünü yapacağı söyleşide, Jüri Başkanı Reis Çelik, Nima Javidi ve Ado Hasanovi konuşmacı olarak yer alacak. Üç gün sürecek festivalin  etkinlik detaylarını ‘dostlukfilmfestivali.com’ internet sitesinden takip edebilirsiniz.  

Aşkın Müziği CRR’de 

Avrupa’da Opera Twins (Opera İkizleri) olarak tanınan Sinem ve Didem Balık, 15 Aralık Pazar  akşamı Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda  ‘Aşkın Müziği’ başlıklı konserle müzikseverlerle buluşacak. Türkiye’nin ses renkleri farklı ilk opera ikizlerine konserde, Hakan Cumhur yönetimindeki İBB Kent Orkestrası eşlik edecek. Konserde farklı dillerden eserlerle evrensel bir müzik şöleni sunulacak. Carmen, Üç Kuruşluk Opera, Ayşe Opereti, Lüküs Hayat ve Chicago konserde seslendirilecek eserlerden bazıları. Konser biletleri 30 ve 20 TL olarak CRR Konser Salonu Gişesi ve Biletix’ten temin edilebilir. 

‘AİDİYET’ İSTANBUL MODERN’DE 

Burak Çevik’in Berlin’de görücüye çıkan ve deneysel anlatımıyla dikkat çeken ikinci uzun metrajı Aidiyet yarın saat 17.00’da İstanbul Modern Sinema’nın Türkiye sinemasında son yılın öne çıkan filmlerini bir araya getirdiği Biz de Varız! Programında gösterilecek. Eylül Su Sapan, Çağlar Yalçınkaya’nın rol aldığı ve İstanbul’un İkitelli semtinde işlenen bir cinayetin arka planını anlatan film gösteriminin ardından filmin yönetmeni Burak Çevik de izleyicilerin sorularını yanıtlayacak. 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN