Bade İşçil'den dikkat çeken 'tiyatro' açıklaması: Benim haddim değil

Bade İşçil'den dikkat çeken 'tiyatro' açıklaması: Benim haddim değil

Oyuncu Bade İşçil, tiyatro oyunculuğunu eğitimini almadan yapmanın saygısızlık olduğunu düşündüğünü belirterek "Tiyatro yapmak, eğitimini almış olan insanlara saygısızlık olur gibi. Yapanlar da var, saygı duyuyorum. Ben haddim değilmiş gibi düşünüyorum" dedi.

Rol aldığı "Ezel", "Kuzey Güney", "Ufak Tefek Cinayetler" gibi yapımlarla adından söz ettiren, son günlerde de Gain’de yayınlanan Duygu Asena’nın aynı adlı eserinden uyarlanan "Aslında Özgürsün" dizisinde oynayan oyuncu Bade İşçil, Hülya Koçyiğit’in TRT 2’de seyirciyle buluşan "Film Gibi Hayatlar" programına konuk oldu. İşcil'in, programda tiyatro oyunculuğuyla ilgili açıklamaları ise epey dikkat çekti.

'Belki ben de birinin hakkını yemişimdir'

Bir tarafının tiyatro yapmak istediğini söyleyen oyuncu, tiyatro eğitimi olan insanlara saygısızlık olarak gördüğü için ise yapmadığını ifade etti. İşçil, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Dizi biraz daha popüler kültürle ilgili, sonradan yapılabilir. Tiyatro yapmak, eğitimini almış olan insanlara saygısızlık olur gibi. Yapanlar da var, saygı duyuyorum. Ben haddim değilmiş gibi düşünüyorum. Ben moda ve tekstil tasarımı okurken hevesimi kıran bir şey olmuştu. Çok varlıklı insanların veya eşleri çok varlıklı olan insanların, ben o kadar emek harcarken keyfi olarak moda evi açması, arkadaşlarla bir arada bir atölye açmayı hesaplarken ve bütçeleri düşünürken, benim duyulmak için savaş vermem gerekirken, onların kolayca ulaşıyor olması benim hevesimi kırmıştı. Belki ben de ekranda bir iş yaparak, esas işimi yapmayıp oyunculuğu seçmiş biri olarak bile, birinin hakkını yemişimdir.’’

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN