Bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur? Kız mı erkek mi?

Bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur? Kız mı erkek mi?

Yaşamı boyunca hayırlı bir çocuk sahibi olmak isteyen ebeveynler, çocuk sahibi olacaklarını anladıkları andan itibaren, ‘Bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur?’ sorusuna yanıt aramaya başlar. Bunun için ultrasona giren anne, belli bir haftadan sonra bebeğinin cinsiyetinin kız mı yoksa erkek mi olduğunu görür. Peki bebeklerin cinsiyeti kaçıncı haftada belli olur? Tüm bu gelişmeler karar.com’da…

3 boyutlu ultrasona girerek bebeklerinin cinsiyetini öğrenmek isteyen ebeveynler, bunun için belli bir süre beklemesi gerekiyor. Hamile olduğunu düşünüp, bunun için test yaptıran ya da doktora giden her bir anne adayı, hamile olduğunu öğrenir öğrenmez bebeğin cinsiyetini öğrenmek ister. Hamile olduğunu öğrenen anne, kaç haftalık hamile olduğunu da öğrendikten sonra ‘Bebeklerin cinsiyeti anne karnında kaçıncı haftada belli olur?’ sorusuna yanıt aramaya başlar. Bu tarz aramalarınızın sonuçlarına da haberimizden ulaşabilirsiniz…

BEBEĞİN CİNSİYETİ KAÇINCI HAFTADA BELLİ OLUR

Ultrasonografi yöntemiyle anne karnında bebeğin cinsiyetinin tespit edilmesi gebelik haftasına bağlıdır. Erken gebelik haftasında cinsiyet tespitinin, bakılan ultrasonografi cihazının gelişmişliğiyle de ilgili olduğu belirtiliyor. Hemen hemen 13-16. gebelik haftasında bebeğin cinsiyeti belli olabiliyor. Çoğunlukla erkek bebekler erken tanınabiliyor. Fakat erken gebelik haftasında genital bölgede kordonun izlenmesinin yanıltıcı olabileceğini ifade eden uzmanlar, kız bebeklerin tespitinin bu sebeple daha geç olduğunu aktarıyor. Gebeliğin ilk 12 haftası içerisinde bebeğin cinsiyeti anlaşılamayabilir. Gebeliğin 12. haftasının bitmesinin ardından bazı yöntemlerle tahmini bir cinsiyet belirleme mümkündür. Bebeğin cinsiyeti gebeliğin 16. haftasından sonra tam olarak belli olur. Özellikle 20. gebelik haftasının ardından bebeğin cinsiyeti kesin olarak belirlenir.

19-07/13/bebekk.jpg

BEBEĞİM KIZ MI ERKEK Mİ? NASIL ÖĞRENİLİR

Bebeklerin cinsiyet belirlenmesi adına tıp dünyasında en yaygın kullanılan yöntem ultrasondur. Cinsiyet belirlemede kullanılan yöntemlerden yüzde 100 kesin netice veren yöntem de amniyo sıvısı incelemesidir. Bunun hâricinde kromozom incelemesi yöntemi de kesin sonuç verebilir.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN