Beklenen haber geldi! KPSS puanı olanlar dikkat: Sağlık Bakanlığı 31.600 personel alımı başvuruları o tarihte başlıyor!

Beklenen haber geldi! KPSS puanı olanlar dikkat: Sağlık Bakanlığı 31.600 personel alımı başvuruları o tarihte başlıyor!

İnternet üzerinden yayınlanan personel alım ilanları her gün on binlerce kişi tarafından takip ediliyor. ilan.gov.tr'deki son ilanlar arasında yer alan TÜBİTAK 273 personel alım ilanı dikkat çekti.

Sağlık Bakanlığı, önceki gün yaptığı açıklamayla 31 bin 600 sözleşmeli sağlık personeli alımı yapılacağını duyurdu. Bununla birlikte, 10 bin 900 işçi alımı da gerçekleştirilecek. 

KADRO DAĞILIMLARI DUYURULDU

personel

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada, alımların KPSS ile yapılacağını ve 6 bin 69 hemşire, 1.530 ebe, 1.494 sağlık lisansiyeri, 798 sağlık teknisyeni ve 21 bin 709 sağlık teknikeri olmak üzere toplamda 42.500 personel istihdam edileceğini söyledi. Bakan Koca, ilan başvuru tarihinin de açıklandığını belirterek, başvuruların 28 Mart Salı günü başlayacağını ve ÖSYM tarafından açıklanacağını ifade etti. Genç Sağlık Sendikası Başkanı Aras Ali Altıntaş da son dakika açıklamasında, atanacak meslektaşlarına şimdiden hayırlı olması temennisinde bulundu.

BAŞVURU TARİHİ AÇIKLANDI

Bu gelişme sonrasında, Genç Sağlık Sendikası Genel Başkanı Aras Ali Altıntaş bir açıklama yaparak sağlık ataması başvurularının 28 Mart Salı günü başlayacağını duyurdu. Altıntaş, yaptığı açıklamada, "Sağlık atamasının 28 Mart tarihinde ÖSYM tarafından açıklanacağını öğrendik. Şimdiden atanacak her meslektaşımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN