Saniyeler içinde çiçeklerin arasına gizlenmiş eldiveni bulabilir misin! İşte beyninizi sınayacak gerçek zeka testi

Saniyeler içinde çiçeklerin arasına gizlenmiş eldiveni bulabilir misin! İşte beyninizi sınayacak gerçek zeka testi

İnsan algısına meydan okuyan optik testler son günlerin e popüler uygulamaları arasına girdi. Hem kişinin zihin gücünü hem de algısını geliştirmek için kullanılan bu testler uzmanlar tarafından özellikle tavsiye ediliyor. Bu kez karşınıza kadife çiçekleri arasına gizlenmiş eldiven figürü ile çıkıyoruz. Çiçeklerin arasına gizlenmiş eldiveni bakalım kaç saniyede bulabileceksiniz...

Beyninizi test edecek optik illüzyon: Kadife çiçeklerinin içine gizlenmiş eldivenleri tespit ederek zekanızı test etmeye çalışın. Bu optik illüzyon resminde gizlenen eldivenleri saniyeler içinde görebilir misin?

Bir optik illüzyon, bir nesnenin veya çizimin veya beynin şeyleri algılama biçimine meydan okuyan insanların zihin büken, derinden büyüleyici, şekil değiştiren bir görüntüsüdür. Böyle güzel bir örnek, kadife çiçeklerinin içine bir çift eldivenin gizlendiği bir kadife çiçeği tarlası resminde görülebilir.

Gözlem becerilerinizi ve zeka seviyenizi test etmek için bu kadife çiçeklerinin yer aldığı optik illüzyon resminin içinde gizlenen eldivenleri 15 saniye içinde tespit etmeniz gerekiyor. Fakat optik illüzyonun cevabı aşağıda verildiği için çok fazla kaydırıp hile yapmadığınızdan emin olun.

1-005.jpg

BEYNİNİZİ TEST ETMEK İÇİN OPTİK İLLÜZYON

Yukarıdaki resim, bir çiçek tarlasının güzel bir resmidir. Ama bu güzel çiçeklerin içinde saklı bir nesne var. Tarlayı taramanız ve kadife çiçeklerinin içindeki gizli eldivenleri tanımlamanız gerekiyor. Bu nedenle, resmin içindeki gizli nesneleri bulmak oldukça zor olduğu için resme dikkatlice bakın. Görüntü, kadife çiçeği tarlasında gizlenmiş eldivenleri bulmaya çalışırken binlerce yetişkinin başlarını kaşımasına neden oldu.

15 SANİYEDE GİZLENMİŞ ELDİVENLERİ BULABİLİR MİSİN ?

Bu optik illüzyonda, kadife çiçeklerin içindeki gizli eldivenleri bulmanız gerekiyor. Güzel çiçek tarlası resminin arka planına bakarsanız, resimdeki Gizli Eldivenleri bulabileceksiniz. İlk başta, büyük çiçek tarlası arasında gizlenmiş çok küçük bir nesne olduğu için hemen fark etmeyeceksiniz. Ancak birkaç saniye sonra Eldivenleri fark edebilirsiniz!

OPTİK İLLÜZYON ZEKA TESTİ CEVABI

Resmin üst ortasına bakarsanız, Kadife Çiçeği'nin yaprakları arasında gizlenmiş eldivenleri bulabileceksiniz. Eldivenler kadife çiçeğinin sarı yapraklarına benziyor. Eldivenlerin rengi, çiçeğin taç yapraklarıyla kamufle olmasını sağlıyor.

2-004.jpg

Sizi gizli nesneleri tespit etmeye zorlayan Optik İllüzyon, güçlü gözlem becerileri gerektirir. Çoğu zaman bu yanılsamalar, beynimizin nasıl çalıştığına dair büyüleyici bir fikir verir. Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Söyleyin bize, bu optik yanılsamanın içine gizlenmiş kadife çiçeği eldivenlerini gördünüz mü?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN