Bir cezve sıcak suyun içine vanilya koyun mucizeye anında tanık olun! Misafirleriniz evinizden çıkmak istemeyecek

Bir cezve sıcak suyun içine vanilya koyun mucizeye anında tanık olun! Misafirleriniz evinizden çıkmak istemeyecek

Temizlik yaptıktan sonra evde oluşan o mis koku belli bir süre sonra kaybolur ve gider. Kim istemez ki evinin her zaman öyle kokmasını? Sizde evinizin her zaman böyle kokmasını istiyorsanız bu yöntem tam size göre. Eviniz bu gizli yöntemle misler gibi kokacak. Misafirleriniz bu kokuyu alınca evinizden çıkmak istemeyecek. Cezve ile vanilyanın mucizevi etkisine tanık olun. Evinize bahar havası gelecek. İşte detaylar...

Evde yapılan temizliğin ardından mis gibi bir koku ortaya çıkar. Tüm ev hanımlarının hastası olduğu bu koku adeta bahar havası yaşatır. Ancak bu koku belli bir süre sonra kaybolur. Haliylen sürekli olarak temizlik yapamayacağınıza göre bu koku uçar gider. Peki evinizin hep böyle misler gibi kokmasını ister miydiniz? Sizlere vereceğimiz bu yöntemle eviniz her zaman güzel kokacak. Misafirleriniz bile evinizden çıkmak istemeyecek. Bu basit yöntemle evinizde hep bahar yaşanacak. Hazırsanız evinizde çiçek açtıracak tarifi veriyoruz...

EVİNİZE BAHAR HAVASI GELECEK

Evinin misler gibi kokmasını kim istemez ki? Sadece temizlik sonrası değil sürekli olarak evinizde bahar havası olmasını istiyorsanız mutlaka bu yöntemi deneyin. Evinizin her tarafı misler gibi kokacak. Eşiniz hatta misafirleriniz size hayran olacak. Evinize giren bir daha sizden çıkmayacak. Sakın bu tarifi başkasına vermeyin. Sizin özel sırrınız olsun.

kmfdfdfd-91.jpg

MİSAFİRLERİNİZ EVİNİZDEN ÇIKMAYACAK

İşte herkesin size hayran olacağı tarifi veriyoruz. İlk olarak bir cezveye veya küçük bir tava alın. İkisinden biri olması lazım. Ardından içine su ekleyin. Şimdi en önemli malzemeyi söylüyoruz. Suyun içine vanilya özü ve tarçın koyup kaynatın. Ardından kaynayan suyu tüm evinizde gezdirin. Bu sayede her odanız misler gibi kokacak ve bu koku hemen geçmiyor.

BU YÖNTEMLERLE EVİNİZDE ÇİÇEKLER AÇACAK

Eğer farklı kokularda istiyorsanız sizler için diğer pratik yöntemleri de derledik. Bu yöntemlerle evinizde hem temizlik havası olacak. İşte o yöntemler;

  • Bir tencereye veya tavaya su koyup kaynatabilirsiniz. Ardından içine portakal, muz ya da elma kabuğu koyabilirsiniz. Eğer varsa evinizde lavanta gibi hoş kokan bitkiler de olabilir. Hazırladığınız bu karışımı evin içinde gezdirirseniz evinizdeki kötü kokunun gittiğini ve ferah bir koku olduğunu göreceksiniz.
  • Mutfağınızdaki havalandırma filtresine birkaç damla çiçek yağı damlatarak da evinizin mis gibi kokmasını sağlayabilirsiniz.
  • Evimizdeki kötü kokuların en önemli sebebi lavabolar olabilir. Bunun için de mutfaktaki, banyodaki ve tuvaletteki lavaboları düzenli aralıklarla yıkamaya çalışın. Maalesef buraların temizliği genellikle tıkandıktan sonra olur. Buraları porçöz gibi marketten aldığımız ürünlerle temizleyebileceğimiz gibi zaman zaman lavaboya karbonat ve sirke dökerek de tıkanıklığı önleyebilirsiniz. Lavabonun güzel kokması için de evde hazırlayabileceğiniz çözümler de var. Bunun için bir limonu püre haline getirene kadar ezin. Ardından oluşturduğunuz püreyi lavaboya koyun ve üstüne sıcak su dökün. Sonrasında lavabonuzdan mis gibi kokuların geldiğini göreceksiniz.

kmgfgfgf-25.jpg

  • Evinizi ferahlatmanın bir başka yolu da kendi spreyinizi yapmaktan geçer. Eğer marketlerde satılan hazır oda spreylerinden kullanmam diyorsanız şimdiki çözümümüz tam size göre. Boş sprey şişesinin içine su ve çiçek yağlarından oluşan bir karışım yapabilirsiniz. Bu sayede de evinize dilediğiniz kokuyu yayabilirsiniz.
  • Evinize okaliptüs bitkisinden alabilirsiniz. Okaliptüs evinizde hem güzel bir görüntü oluşturur hem de etrafa güzel koku yayarak evinizin mis gibi kokmasını sağlar. Ayrıca yasemin, sardunya gibi çiçeklerin de evin güzel kokmasında faydası vardır.
  • Çok eskiden beri evin ferah ve güzel kokması için yapılan bir diğer yöntem de evin çeşitli yerlerine sabun konulmasıdır. Sabunlar renkli renkli olduğu için hem bir süs eşyası görüntüsü verirken bir yandan da evinizin mis gibi kokmasını sağlayacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN