Bu alışkanlıklar, temiz ve düzenli bir ev tutmanıza yardımcı olacak

Bu alışkanlıklar, temiz ve düzenli bir ev tutmanıza yardımcı olacak

Aslan yattığı yerden belli olur sözü ile Atalarımızın her sözü düşünerek söylediğini tekrar görmüş oluyoruz. Temiz ve bir evde yaşamak herkesin isteği. Fakat bunu yapmanın da belli bir kuralı var. İşte haberimizde paylaştığımız bu alışkanlıklarla bunu başarabilirsiniz...

Siz de bizim gibi misiniz ve diğer insanların evlerini nasıl bu kadar temiz ve düzenli tutmayı başardıklarını merak ediyor musunuz? Evlerimizde, ayakkabılardan çamaşırhanelere ve dergilere kadar her zaman rastgele şeyler var gibi görünüyor. Özellikle küçük çocuklarınız varsa, evinizi düzenli tutmak zor olabilir. Düzenli bir ev aslında tamamen ayak uydurmak ve bazı iyi alışkanlıklara sahip olmakla ilgilidir.

Kendinize bu alışkanlıkları mutlaka öğretin.

pratik-camasir-katlama-onerisi.jpg

1. Çamaşırları hemen katlayın

Belki çamaşır yıkamaktan çekinmiyorsun ama takip etmekte zorlanıyor olabilirsin. Temiz kıyafetleriniz canınız istediğinde katlanmayı bekleyen bir sepette mi bitiyor? Giysileriniz sadece bu nedenle buruşmaz; ayrıca evinizin etrafında gereksiz dağınıklığa neden olur. Kurutma makinesinden bip sesi gelir gelmez temiz çamaşırları katlamayı kendinize öğretmeye çalışın. Kurutma makinesi kullanmıyor musunuz? O zaman çamaşırları kurutma rafından çıkardığınız anda katlamalısınız.

24655-5-adet-grup-ayarlanabilir-ayakkab-raf-raflar-cift-uzay-tasarrufu-plastik-ayakkab-depolama-raf-ev-oturma-odas-organizatoer-stand-raf.jpg

2. Ayakkabılarınızı ve çoraplarınızı toplayın

Uzun bir günün ardından eve döndüğünüzde, kanepeye oturup ayakkabılarınızı ve çoraplarınızı fırlatmak çok cezbedici. Ancak bu hemen oturma odanızın dağınık görünmesine neden olur. Kendinize ve aile üyelerinize ayakkabıları ve çorapları hemen uygun yerde toplamayı öğretin: bir ayakkabı dolabı veya özel olarak belirlenmiş başka bir yer. Bu sayede rastgele ayakkabılara takılmazsınız ve özellikle ayakkabılarınızı hemen kapıda çıkarırsanız evinizde daha az toz ve kir olduğu anlamına gelir.

5861de2d40201122802c10e5.webp

3. Bulaşıkları hemen yıkayın

Kirli bulaşıkların mutfakta birikmesine izin vermeyin, bulaşık makinesine koyun veya hemen yıkayın. Mutfak tezgahlarında zaten bazı şeyler varsa, yığına daha fazla şey eklemek cezbedicidir. Lavaboyu temiz tutmayı kendinize öğretin. Sonunda, günün sonunda bütün bulaşıkları oraya koymak yerine, kullanmayı bitirir bitirmez her şeyi bulaşık makinesine koymak çok daha az zahmetlidir.

5f18c50455428414ecb2b108.webp

4. Yüzeyleri silin

Tezgahınızdaki veya masanızdaki dökülenleri silmek için her zaman hazır bir bulaşık beziniz olduğundan emin olun. Bu şekilde, dökülenlerin veya lekelerin kuruması için hiçbir zaman beklemezsiniz ve yanlışlıkla üzerlerine bir şey koymazsınız. Okuduğunuz kitabı yapışkan bir döküntünün üzerine koymak istemezsiniz. Ayrıca, masanız ve tezgahlarınız her zaman temiz olacak ve bu çok daha temiz ve düzenli görünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN