Bu anne ve oğlunu gören dönüp bir daha bakıyor! Herkes onlara uzaylı muamelesi yapıyor ama görünüşlerinin nedeni bambaşka

Bu anne ve oğlunu gören dönüp bir daha bakıyor! Herkes onlara uzaylı muamelesi yapıyor ama görünüşlerinin nedeni bambaşka

İnanılmaz genetik değişikliği olan insanlardan bazılarını keşfetmek ister misiniz? Bu doğa harikaları listesinden keyif alacağınızı ve insanlık anlayışınızın genişleyeceğini umuyoruz. İşte o genetik değişikliğe sahip olan insanlar...

Dünyadaki tüm farklı insan grupları, güzel ve benzersiz kalıtsal nitelikler sunar. Bununla birlikte, bazı insanlar, dünyanın herhangi bir yerinde bulunması zor olan benzersiz özelliklere sahip olacaktır. Bazı insanları kalabalığın arasından öne çıkaran inanılmaz genetik farklılıklardan bahsediyoruz.
Geçmişte ve ne yazık ki bugüne kadar, çoğundan farklı görünenler ayrımcılığa uğrar ve hatta ağır vakalarda zulme uğrardı. Bu belki de insanlığın en büyük kusuru: farklılıklarımızı kabul edememek, hatta takdir edememek.

basliksiz-6.jpg

Bu muhteşem anne ve henüz bir yaşındaki güzel oğlu, her ikisi de nadir görülen bir heterokromi tipine sahiptir. Bu, kişinin her gözünde farklı renklere sahip olacağı bir durumdur. Bu durumda hem anne hem de oğul, koyu ve buz mavisi renklerin sansasyonel karışımlarına sahiptir. Büyüleyici irislerinin nasıl karıştığını görmek için sadece gözlerine bakarak yıllar geçirebiliriz. Bu bebek aynı zamanda annesinin yürek ısıtan gülümsemesini de miras aldı.

HETEROKROMİ NEDİR?

Heterokromi, bir kişinin irislerinin farklı renklerde olmasıdır. Birkaç çeşit heterokromya vardır. Tam heterokromi, bir irisin diğerinden farklı bir renk olduğu zamandır. Bir irisin bir kısmı geri kalanından farklı bir renk olduğunda buna kısmi heterokromi denir. Merkezi heterokromi, irisin dış alanından farklı renkte bir iç halka olduğu zamandır.

Ancak heterokromiye ne sebep olur ve bu durumdaki insanlar endişelenmeli mi?

HETEROKROMİ NEDENLERİ

Heterokrominin birçok türü ve nedeni vardır. Bir bebek onunla doğabilir veya doğumdan hemen sonra gelişebilir. Bu durumlarda konjenital heterokromi olarak adlandırılır. Çoğu durumda, heterokromi ile doğan çocuklar başka semptomlar yaşamazlar. Gözlerinde veya genel sağlıklarında başka bir sorun yoktur. Bununla birlikte, bazı durumlarda heterokromi başka bir durumun belirtisi olabilir.

Bebeklerde heterokrominin nedenleri şunları içerebilir:

  • iyi huylu heterokromi
  • Horner sendromu
  • Sturge-Weber sendromu
  • Waardenburg sendromu
  • beneklilik
  • Hirschsprung hastalığı
  • Bloch-Sulzberger sendromu
  • von Recklinghausen hastalığı
  • Bourneville hastalığı
  • Parry-Romberg sendromu

HETEROKROMİ TANI VE TEDAVİSİ

Bebeğinizde heterokromi varsa, bir göz doktoru tarafından muayene edilmelidir. Oftalmolog, heterokrominin görünümünü onaylayacak ve altta yatan nedenleri arayacaktır. Çoğu durumda, göz rengi değişikliğine neden olan herhangi bir hastalık veya durum olmayacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN