Bu doğal besinler tüm gün tok tutuyor: Açlık nedir unutacaksınız! Aynı zamanda sağlıklı beslenmenin temel taşları

Bu doğal besinler tüm gün tok tutuyor: Açlık nedir unutacaksınız! Aynı zamanda sağlıklı beslenmenin temel taşları

Ramazan ayında sağlıklı ve enerji veren besinleri tercih ederek açlık hissini azaltabilirsiniz. Ramazan sofralarınıza ekleyebileceğiniz, hem tok tutan hem de sağlıklı besinleri tanıyacak ve enerjinizi yüksek tutmak için beslenme planınızı zenginleştireceksiniz. Peki, en çok ne tok tutar? Tok hissetmek için ne yemeli? Tokluk hissi veren yiyecekler nelerdir? İşte tok tutan yiyecekler...

Ramazan ayı, oruç tutanlar için manevi bir deneyim olmanın yanı sıra doğru beslenme ile enerji seviyelerini korumanın da önemli olduğu bir dönem. Tok tutan besinlerle beslenmek, uzun saatler boyunca aç kalmadan oruç tutabilmenin anahtarı.

TOK TUTAN BESİNLER NELERDİR?

CEVİZ

İçeriğindeki Omega-3 yağ asitlerinden dolayı ramazanda açlığa bağlı unutkanlık, konsantrasyon eksikliğinin azalması ve sağlıklı bir oruç süresi için günde 2-3 tane ceviz tüketilmesi gerekir. Cevizdeki iyi yağın (28 g başına 2,5 gram ALA/Omega 3), lifin (28 g başına 2 g) ve proteinin (28 g başına 4 g) kilo yönetiminde önemli bir başarı faktörü olan tokluğun sağlanmasına yardımcı olabileceği görülmüştür.

YOĞURT

İçeriğindeki yüksek kalsiyum ve konjuge linoetik asit (CLA) nedeniyle karın yağ yakımını hızlandırır. Özellikle iftardan 2 saat sonra tüketilen 1 su bardağı yoğurt ramazanda kilo alımını azaltır.

YULAF EZMESİ

Gazete Kolektif'te yer alan habere göre, bitkisel proteinler ve liften zengin glisemik indexi düşük olduğu için uzun süre tok kalmayı sağlayarak kan şekerinin düşmesini engeller. İçeriğindeki B grubu vitaminleri oruç tutarken stresi azaltır ve hafızayı güçlendirir.

YUMURTA

Anne sütünden sonra gelen vücutta biyo yararlılığı en iyi kaliteli protein kaynağı yumurtadır. Sahurda 1 yumurta tüketilmesi vücut için gerekli olan proteinin büyük bir kısmının alınmasını sağlar ve tokluk hissini artırır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN