Bu Doğal Yöntem Sayesinde Uykusuzluk Sorununu Ortadan Kaldırın ve Yaşlanmanın Önüne Geçin !

Bu Doğal Yöntem Sayesinde Uykusuzluk Sorununu Ortadan Kaldırın ve Yaşlanmanın Önüne Geçin  !

İyi uyumak fiziksel bir gereklilik ama aynı zamanda psikolojik bir önceliktir. Doğamız ve özelliklerimiz ne olursa olsun aslında dengeli ve sağlıklı bir yaşam için temel bir adımdır. Bunu elde etmek kesinlikle her zaman o kadar kolay değildir...

Bu nedenle uzmanlar, çok sayıda faktörü dikkate alan genel bir yaklaşım konusunda bize tavsiyelerde bulunuyor. Elbette hafife alınmaması gereken bir bileşen de kaygının rolüdür. Solunum bu konuda önemli bir rol oynar. Bazı egzersizler özellikle beyni rahatlatmak için tasarlanmıştır. Bunlar arasında, 5 dakikalık seanslarda bize yardımcı olabilecek temel bir yaklaşım oluşturan kardiyak tutarlılık yöntemi vardır.

UYKUYA DALMA PROBLEMLERİ

Uykuya dalma güçlüğü sorununun başka çeşitli açıklamaları olduğu da aşikardır. Küf ve tozdan uzak, sağlıklı bir uyku ortamı arıyoruz. Uyumadan önce havayı dolaştırıyoruz, ışık ve gürültü kaynaklarını mümkün olduğunca sınırlandırıyoruz. Spor yapıyoruz ve düzenli bir hayat sürüyoruz. Ama aynı zamanda bazı maddeler uyku kalitesine katkıda bulunduğu için doğru şekilde tüketmemiz gerekiyor.

Bunlar, uyku-uyanıklık döngüsünü düzenlemede önemli bir rol oynayan epifiz bezimiz tarafından üretilen bir hormon olan magnezyum ve melatonin içerir. Bazı gıdalar üretimini desteklemektedir, bu nedenle uykusuzluğa karşı koymak için mutlaka tüketilmesi gereken gıdalar bunlardır.

haberici-001.jpg

DİKKATE ALINMASI GEREKEN BAZI GIDALAR

Karmaşık karbonhidratlar açısından zengin yiyecekleri sürekli olarak diyetimize eklemeliyiz. Bunlar arasında yulaf, arpa ve kavuzlu buğday gibi kepekli tahıllar öne çıkıyor. Kullanışlılıklarının nedenlerinden biri triptofandır . Bu, hem hayvansal hem de bitkisel proteinlerde bulunan ve gıda yoluyla alınması gereken bir amino asittir. Ayrıca, melatonin yükselmesini ve serotonin sentezini destekleyecektir. İkincisi, vücuttaki rahatlatıcı nitelikleri nedeniyle bazen iyi ruh hali hormonu olarak adlandırılır.

Bunların yanı sıra, yulaf, arpa ve kavuzlu buğday gibi tam tahıllar, sinir sisteminin düzgün çalışması için yararlı olan magnezyum kaynağıdır. Son olarak, B6 vitamini içerirler. Bu sadece önemli bir bağışıklık bariyeri işlevine sahip olmakla kalmayacak, aynı zamanda yaşlanmayı önleyen beyin fonksiyonlarını da uyaracaktır.

UYKUSUZLUĞA KARŞI KOYMAK

Uykusuzluğa karşı koymak için bunlar dengeli bir diyetle her gün alınması gereken doğal ürünlerdir.
Tam tahıllara ek olarak baklagiller de benzer özelliklere sahiptir. Elbette, ruh halinin iyileştirilmesi ve bu hormonların doğru işleyişi, uykusuzluk gibi bazen çok ciddi bir sorunun tersine çevrilmesinde önemli bir rol oynayabilir. Bazı fitoterapötik maddelerin de daha rahat ve dingin görünmemize yardımcı olabileceğini unutmayalım. Böylece iyi fiziksel uygulamaları mükemmel beslenme alışkanlıklarıyla tamamlamayı öğreniriz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN