Bu Doğal Yöntemlerle Kısa Ve Kırılgan Tırnaklara Veda Edin

Bu Doğal Yöntemlerle Kısa Ve Kırılgan Tırnaklara Veda Edin

Ellerimiz genellikle biz kadınların yaşlarını belli eder ancak buna tırnakların durumu da dahildir. Tırnaklarımız temel olarak keratin adlı protein katmanlarından oluşurlar. Peki sağlıklı tırnaklara sahip olabilmek için ne yapabiliriz?

Biz kadınların gerçekten tahammül edemediğimiz şeylerden biri: Özenerek tüm bakımlarını yaptığımız tırnaklarımızın bir anda kırılıp kopmaları. Çoğu kadın için bu oldukça sinir bozucu bir durum. Peki tırnakların kırılması ve kısa olmasının nedeni nedir? Ve bu konuda yapabileceğimiz bir şey var mı? Bugün sizin için kullanışlı bir numaramız var. Tırnak kırılmasının en yaygın sebebi vitamin eksikliğinden kaynaklıdır. Bu doğal çözümler, tırnaklarınızı tekrar uzatmanıza yardımcı olabilir.

kirilgan-tirnak-2.webp

KIRILGAN TIRNAKLAR

Özellikle kış aylarında pek çok kişinin tırnakları zayıflama eğilimindedir. Bu, daha kırılgan hale gelecekleri ve normalden daha hızlı kırılacakları veya yırtılacakları anlamına gelir. Tırnaklarınız kolayca kırılır veya yırtılırsa, bu muhtemelen çok kuru oldukları anlamına gelir. Bu, kışın yazdan daha sık olur. Kış aylarında ellerimiz genellikle soğuk rüzgara ve soğuk, kuru havaya maruz kalır. Ellerinizin (ve tırnaklarınızın!) kurumasını önlemek için, onları iyi bir el kremi ile nemlendirmek ve dışarı çıkarken uygun eldiven veya eldiven giymek en iyisidir. Ama yine de tırnaklarınız kırılgan hale geldiyse ne yapabilirsiniz?

MUCİZE KARIŞIMLAR

Tırnaklarınızın daha hızlı uzamasını ve daha güçlü olmasını sağlamak ve böylece tekrar kırılma olasılığını azaltmak için, aslında o kadar fazla şeye ihtiyacınız yok. İhtiyacınız olan mucize karışım limon ve zeytinyağından başka bir şey değil! Limonlar, tırnakların büyümesi için gerekli olan çok miktarda C vitamini içerir. Limonlar ayrıca tırnaklarınızın sararmasını önlemeye yardımcı olur ve ek bir bonus olan onları parlatır.

basliksiz-8.jpg

LİMON VE ZEYTİNYAĞINDAN GELEN ŞİFA

Yapmanız gereken şey bir yemek kaşığı taze limon suyunu üç yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırarak tırnaklarınıza küçük bir banyo yapmak. Bunu biraz ısıtmak için mikrodalgaya koyun. Tekrar çıkarın ve tırnaklarınızı karışımda yıkayın. On dakika bekletin ve ardından tırnaklarınızı kağıt havluyla kurulayın. Bunu her gün tekrarlayın ve tırnaklarınızın daha da güçlendiğini ve uzadığını fark edeceksiniz.

brokoli-yagi-tohumu.webp

BROKOLİ TOHUMU YAĞI

Tırnak ve tırnak diplerine sağlıklı bir bileşen vermek için brokoli tohumu yağından faydalanabilirsiniz. Basitçe, her bir tırnağınıza bir damla brokoli tohumu yağından damlatın ve onu güzelce tırnak diplerine kadar sürün. Bilhassa gece yatmadan önce uygulamanız tırnaklarınıza sabaha kadar nem kazandıracaktır.

basliksiz-9.jpg

ÇAY AĞACI YAĞI

Mantar enfeksiyonu tedavisinde de önerilen çay ağacı yağı tırnak yapısını güçlendirir. Antiseptik özelliklere sahiptir. Çay ağacı yağı ve E vitamini yağını karıştırıp tırnaklara uygulayın. Yarım saat tırnaklarda bekletilip ılık su ile durulayın, her gün iki kez düzenli olarak bu uygulamayı yapabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN