Bu emeklilerin bir eli yağda bir eli balda olacak! Emekli diyarı en güzel köy: Çayın bile tadı burada başka gelecek

Bu emeklilerin bir eli yağda bir eli balda olacak! Emekli diyarı en güzel köy: Çayın bile tadı burada başka gelecek

Birçok emeklinin en büyük hayali şehrin kalabalığından ve kaosundan uzaklaşıp sakin ve rahat bir hayat sürmektir. Burası ise emeklilerin bir eli yağda bir eli balda yaşayacağı bir yer. Adeta bir emekli diyarı olan bu güzel köy her yanıyla ilgi çekiyor. İşte detaylar…

Türkiye'nin neredeyse her yerinde gezilip görülecek, yaşanacak birçok yer bulunuyor. Kimileri daha hareketli bir hayat istediklerinde büyük şehirleri ve oraları anımsatan yerleri tercih ederken kimileri ise şehrin stresinden, kaosundan ve kalabalığından kaçmak için sakin, sessiz küçük yerleri tercih ediyor. Bu kapsamda gidenlerin hayran kaldığı özellikle de emeklilerin ilk tercihleri arasında yer alan “Zeytinliköy” arat her yanıyla dikkatleri çekiyor.

01.jpg

ADANIN EN SOSYAL YERLERİNDEN BİRİ

Gökçeada Rehberi’nde yer alan bilgilere göre, Gökçeada'nın içerisinde bulunan Zeytinliköy, akşam çok eski zamanda adanın en sosyal yerlerinden biriydi. Şimdilerde de birçok kafe, gezilecek yer barındırdığı için Halihazırda da oldukça sosyal bir yer olarak biliniyor. Köyün en dikkat çeken geleneklerinden biri ise dibek kahvesi içmek için uğrayan misafirleri. Öte yandan son zamanlarda Yunanistan’dan köylerine geri dönen Rumların açtığı kafelerle beraber caddeler çok daha renkli bir hal aldı. Neredeyse her restoranın menüsünde görülebilecek ürünler arasında ise ilk başta dibek kahvesi daha sonra sakızlı muhallebi ve frappe oluyor.

02.jpg

SAKİNLİĞİ İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Bu köyde yaz kış yaklaşık 50 ila 60 kişi yaşıyor. Bu yönüyle oldukça sakin ve sessiz olan bu köy adından da anlaşılacağı üzere zeytin ağaçlarıyla çevrili. Merkeze 3 km uzaklıkta bulunurken koruma altında yer alan 4 köyden biri olarak karşımıza çıkıyor. Öte yandan adanın en eski Kilisesi olarak bilinen Agios Georgios more bu köyde bulunuyor.

04.jpg

Bu köyde rengarenk kafeler dışında 3 tane butik otel 2 tane de meyhane yer alıyor. Meyhaneler köyün girişinde bulunurken doğayla iç içe olması gelenlerin en çok dikkatini çeken özelliklerden biri oluyor.

06.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN